Weather Icon

Τουρκία: Διαμαρτυρία ενάντια στην απαγόρευση της κουρδικής μουσικής

Τουρκία: Διαμαρτυρία ενάντια στην απαγόρευση της κουρδικής μουσικής

Βουλευτές και εκπρόσωποι ΜΚΟ οργάνωσαν συνέντευξη Τύπου και μουσικοί έπαιξαν κουρδικά τραγούδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη διακοπή της μουσικής παράστασης ενός κουρδικού συγκροτήματος και τη σύλληψη τεσσάρων από τους μουσικούς.

Πριν λίγες μέρες η τουρκική αστυνομία διέκοψε και έπειτα σταμάτησε μια μουσική παράσταση στο δρόμο από μια ομάδα Κούρδων μουσικών, που έπαιζαν στην γεμάτη με κόσμο λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης. Έπειτα, αφού ακολούθησε και η σύλληψη τεσσάρων από τους μουσικούς, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο την Τρίτη.

Ο Φερχάν Εντσού, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP) δήλωσε: «Υπάρχει μισαλλοδοξία κατά της κουρδικής γλώσσας. Εμείς, ως παράρτημα του HDP Κωνσταντινούπολης, δεν πρόκειται να το δεχτούμε (…) Θα συνεχίσουμε να παράγουμε κουρδική μουσική πάντα και παντού».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ΜΚΟ μαζί με τους βουλευτές του HDP Χιουντά Καγιά, Ζιουλεϊχά Γκιουλούμ και Ζεϊνέλ Οζέν, μια ομάδα μουσικών έπαιξε και τραγούδησε κουρδικά τραγούδια.

Οι διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης της κουρδικής μουσικής και γλώσσας κέρδισαν δημοτικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hashtags #MûzîkaKurdî και #KürtçeMüzikSusmayacak.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube