REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ουκρανία , Ρωσία 2 Φεβρουαρίου 2022

Τηλεφωνική συνομιλία Putin – Johnson με επίκεντρο της Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Putin – Johnson με επίκεντρο της Ουκρανία
Ουκρανία και ασφάλεια τα δύο θέματα που θα συζητήσουν Πούτιν-Τζόνσον
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Usakov είπε επίσης ότι «οι δύο ηγέτες θα θίξουν ασφαλώς και μερικά ζητήματα διμερούς συνεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο»

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson πρόκειται να συζητήσουν για την Ουκρανία κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Juri Usakov.
«Σήμερα το βράδυ έχει ορισθεί η τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Johnson » δήλωσε ο Usakov, επισημαίνοντας ότι Putin και Johnson θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Usakov είπε ότι τα δύο αυτά θέματα θα είναι τα βασικά θέματα της συνομιλίας χαρακτηρίζοντάς τα ως ζητήματα κλειδιά.
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι «οι δύο ηγέτες θα θίξουν ασφαλώς και μερικά ζητήματα διμερούς συνεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο»

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει ότι ο Johnson υπολόγιζε να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Putin προχθές, Δευτέρα, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο είχε επισημάνει τότε ότι η Μόσχα δεν είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή τέτοιας συνομιλίας, αλλά δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να γίνει.
Ο Johnson την Δευτέρα αναγκάστηκε να αναβάλει το τηλεφώνημα αυτό για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.
Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι θα ενημερώσει σχετικά με το αν και πότε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα μιλήσει τελικά στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Boris Johnson, διευκρινίζοντας ότι ο Putin είναι έτοιμος να συνομιλήσει με οποιονδήποτε, ακόμη και με τους «ευρισκόμενους σε πλήρη σύγχυση».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube