Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Φεβρουαρίου 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι – Φον Ντερ Λάιεν για το πώς θα βοηθήσει η ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι – Φον Ντερ Λάιεν για το πώς θα βοηθήσει η ΕΕ

Ζελένσκι και Φον Ντερ Λάιεν συνομίλησαν για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, συνομίλησε και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σε νέα ανάρτησή του στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε ότι συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το πώς θα βοηθήσει η ΕΕ την Ουκρανία και τόνισε ότι ελπίζει στην υποστήριξή της.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

 

Επίσης, σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Ο Μπορέλ, μάλιστα, έκανε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να βοηθήσουν να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο Ζελένσκι είπε στον αντιπρόεδρο της ΕΕ ότι είναι ώρα η Ένωση να δεχθεί στους κόλπους της την Ουκρανία.

Να θυμίσουμε ότι μετά τη συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία περιμένει όπλα και εξοπλισμό, τα οποία είναι «καθ’ οδόν προς τη χώρα».

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube