Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 13 Φεβρουαρίου 2022

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν: Θα ανακόψουμε ρωσική επιχείρηση αιφνιδιασμού

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν: Θα ανακόψουμε ρωσική επιχείρηση αιφνιδιασμού

ΗΠΑ: Μια εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Ρωσία στην Ουκρανία οποιαδήποτε μέρα

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή ότι μια ρωσική εισβολή μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε μέρα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες με τον κόσμο για να στερήσουν από τη Μόσχα τη δυνατότητα να οργανώσει μια αιφνιδιαστική επιχείρηση αντιπερισπασμού (false flag) για να εξαπολύσει μια επίθεση.

Ο Σάλιβαν, μιλώντας στην εκπομπή “State of the Union” του CNN, αρνήθηκε να πει αν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης την Τετάρτη, όπως γίνεται λόγος σε ορισμένες αναφορές.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την ημέρα, αλλά λέμε εδώ και αρκετό καιρό ότι βρισκόμαστε κοντά και ότι μια εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Ρωσία στην Ουκρανία οποιαδήποτε μέρα. Αυτό περιλαμβάνει την ερχόμενη εβδομάδα πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων”, δήλωσε ο Σάλιβαν.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε την Κυριακή ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία την Τετάρτη.

“Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές”, δήλωσε ο Κίρμπι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή “Fox News Sunday”, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια “σημαντική στρατιωτική δράση θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε ημέρα”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube