Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Φεβρουαρίου 2022

Στόλος της Μαύρης Θάλασσας για Φιδονήσι: 82 Ουκρανοί συνοριοφύλακες που παραδόθηκαν μεταφέρονται στη Σεβαστούπολη

Στόλος της Μαύρης Θάλασσας για Φιδονήσι: 82 Ουκρανοί συνοριοφύλακες που παραδόθηκαν μεταφέρονται στη Σεβαστούπολη
Οι ουκρανικές Αρχές ισχυρίστηκαν ότι συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν ενώ υπερασπίζονταν το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας. Το Κίεβο αναφέρει πως οι φρουροί που «σκοτώθηκαν» είναι 13, λέγοντας ότι επέλεξαν να πεθάνουν «ηρωικά» αντί να «παραιτηθούν».
Μια ομάδα 82 Ουκρανών στρατιωτών, που παραδόθηκαν στο Φιδονήσι, μεταφέρθηκε στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε ο στόλος του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.
«Κατέθεσαν τα όπλα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», είπε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Γιασνίκοφ, αναπληρωτής διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Γιασνίκοφ τόνισε ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σεβάστηκε την απόφαση των Ουκρανών συνοριοφυλάκων και βρέθηκε ασφαλής τρόπος για να φύγουν από την περιοχή της επιχείρησης.
«Θα σταλούν σπίτι τους στην Ουκρανία με λεωφορεία που είναι προετοιμασμένα για αυτούς τους σκοπούς», πρόσθεσε ο Γιασνίκοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. «Αλλά εάν προκύψει κάτι, θα τους παρασχεθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια. Στους Ουκρανούς στρατιώτες παρέχονται φαγητό και εμφιαλωμένο νερό για όλη την περίοδο της μετακίνησης προς τον τελικό προορισμό στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε επίσης ο Γιασνίκοφ.

Ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022

Κλιμάκωση στο Ντονμπάς   Υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η Μελιτόπολη – LIVE όλες οι εξελίξεις
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.02.2022

Κλιμάκωση στο Ντονμπάς

Ρώσος διπλωμάτης: Εθνικιστές στην Ουκρανία χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube