REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Φεβρουαρίου 2022

Σε πραξικόπημα καλεί τον ουκρανικό στρατό ο Πούτιν ώστε “να διαπραγματευτούμε καλύτερα”

Σε πραξικόπημα καλεί τον ουκρανικό στρατό ο Πούτιν ώστε “να διαπραγματευτούμε καλύτερα”

Διαφωνία Πούτιν – Ζελένσκι για τον τόπο των διαπργματεύσεων – Επίθεση Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε με νέες δηλώσεις του την Παρασκευή τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα, καταλαμβάνοντας την εξουσία, μία και πλέον ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Απευθύνομαι για ακόμη μία φορά στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας: μην επιτρέπετε σε νεοναζί και τους ριζοσπάστες Ουκρανούς εθνικιστές να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις συζύγους και τους ηλικιωμένους σας ως ανθρώπινες ασπίδες”, τόνισε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση – υπό τηλεοπτική κάλυψη – του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

“Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι ευκολότερο για εμάς να έρθουμε σε συμφωνία μαζί σας”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που επιχειρούν στην Ουκρανία δρουν “με ηρωισμό και επαγγελματισμό”.

Ρωσία: Προτείναμε στην Ουκρανία διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, αντιπρότειναν τη Βαρσοβία κι έπειτα διέκοψαν την επαφή

Τη δική του εκδοχή για την αδυναμία να υπάρξουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δίνει το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως τονίζει η Προεδρία της Ρωσίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δέχθηκε αρχικά τη διοργάνωση συνομιλιών, όταν έγινε γνωστή η δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι ότι θα μπορούσε να συζητηθεί ένα καθεστώς “ουδετερότητας” για την Ουκρανία.

Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, να διοργανώσει σχετική συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στο Μινσκ.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, η Ουκρανία αντιπρότεινε ως τόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων τη Βαρσοβία της Πολωνίας, ενώ στη συνέχεια οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέκοψαν την επαφή με τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λευκορωσία του καθεστώτος Λουκασένκο επιτρέπει στη Ρωσία να χρησιμοποιεί το έδαφός της για να περνά τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, συμμετέχοντας άμεσα στη ρωσική εισβολή.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube