Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Αυτοί είναι οι στόχοι που εξουδετερώθηκαν από τη στρατιωτική επιχείρηση

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Αυτοί είναι οι στόχοι που εξουδετερώθηκαν από τη στρατιωτική επιχείρηση

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, έδωσε ειδικές οδηγίες σε όλους τους διοικητές των μονάδων να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Για τα αποτελέσματα και τους στόχους της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, χτυπήθηκαν 74 επίγειοι στόχοι της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 11 αεροδρομίων της Πολεμικής Αεροπορίας, τριών θέσεων διοίκησης, μιας ναυτικής βάσης και 18 σταθμών ραντάρ S-300 και συστημάτων αεράμυνας Buk.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδικές οδηγίες σε όλους τους διοικητές των μονάδων να συμπεριφερθούν με σεβασμό στους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, ορκίστηκε στον ουκρανικό λαό και υπακούει σε εντολές, συμπεριφερθείτε του με σεβασμό. Επιχειρήστε τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την ασφαλή έξοδο του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που κατέθεσε τα όπλα στις περιοχές της επιχείρησης, προς τις οικογένειές τους», τονίζεται.
Καταλήγοντας, το ρωσικό υπουργείο διευκρίνισε πως επί του παρόντος, η αντίσταση στο μέτωπο των εχθροπραξιών προέρχεται κυρίως από ένοπλες ομάδες εθνικιστών.
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ξεκίνησε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το πρωί της Πέμπτης (24/02) για να προστατεύσει τον λαό του Ντονμπάς, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις, ενώ δεν υπάρχει καμία απειλή για τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης, στο διάγγελμά του, ότι η επιχείρηση στοχεύει να σταματήσει την οκταετή αιματοχυσία στο Ντονμπάς που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και στην «αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως δεν έχει κανένα σχέδιο για κατάκτηση της χώρας.

 

ΠΗΓΗ: SPutniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube