Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Φεβρουαρίου 2022

Πώς θα καταλήξει η επίθεση Putin; – De facto διχοτόμηση της Ουκρανίας – Στους Ρώσους το Κίεβο

Πώς θα καταλήξει η επίθεση Putin; – De facto διχοτόμηση της Ουκρανίας – Στους Ρώσους το Κίεβο

Η Ρωσία θα επιβάλλει μια ειρηνευτική συμφωνία βάσει των όρων της, την οποία θα υπογράψουν φιλορώσοι πολιτικοί

Με τις ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται πλέον μια ανάσα από το Κίεβο και με τους περισσότερους αναλυτές να θεωρούν πως πλέον είναι θέμα ωρών να πέσει στα χέρια των Ρώσων, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιο είναι το τελικό σχέδιο του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin για την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας.

Ένα από τα σενάρια αυτά περιέγραψε με σειρά αναρτήσεων του στο twitter ο γνωστός ερευνητής δημοσιογράφος και συγγραφέας, Michael Weiss.
Σύμφωνα με τον Weiss, ο οποίος επικαλείται ως πηγή τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, το σχέδιο Putin προβλέπει τη de facto διχοτόμηση της Ουκρανίας κατά το μοντέλο της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, με το Κίεβο να τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Το σενάριο

Σύμφωνα με τον Weiss, το σενάριο θα εξελιχθεί ως εξής:

«Περίπου 2.000 μέλη των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων σχεδιάζουν να καταλάβουν, είτε το αεροδρόμιο Sikorsky, είτε το αεροδρόμιο Boryspil στην πρωτεύουσα, ώστε να προετοιμαστούν για την άφιξη 10.000 αλεξιπτωτιστών, αεροσκαφών IL-76, ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Η επιχείρηση προσγείωσης θα εκτελεστεί από αεροσκάφη A-50 που θα προέρχονται από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Ομάδες σαμποτάζ

Ταυτόχρονα, ομάδες σαμποτάζ που είναι ήδη στην Ουκρανία θα επιδιώξουν, να θέσουν εκτός λειτουργίας δίκτυα και υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αποσυνδέσουν μεγάλο μέρος του Κιέβου από την ηλεκτρική ενέργεια και τις επικοινωνίες και να προκαλέσουν πανικό στον πληθυσμό.
Αυτό θα συμπέσει με μια μαζική κυβερνοεπίθεση κατά των Αρχών και άλλων ζωτικών υπηρεσιών της Ουκρανίας.
Κατόπιν, θα ακολουθήσει μια εντατικοποίηση στα μέτωπα, με πιθανές προκλήσεις σε όλο το μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Μπλόκο Κιέβου

Ο στόχος είναι να αναγκαστεί η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία, να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των ετοιμοπόλεμων στρατευμάτων στη γραμμή άμυνας, αφήνοντας μόνο έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων στο Κίεβο.
Η αποστολή αυτών που θα προσγειωθούν στην Ουκρανία είναι να μπλοκάρουν το Κίεβο, τις επικοινωνίες, τα κανάλια στρατιωτικού ελέγχου, να καταλάβουν/ανατινάξουν οπλοστάσια και να σπείρουν τον πανικό.
Οι Ρώσοι θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες για «ανεξέλεγκτες ορδές προσφύγων» από το Κίεβο, που θα κλείσουν αυτοκινητόδρομους και δρόμους.
Αυτό θα εμποδίσει τη μετακίνηση στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, στους δρόμους του Κιέβου.

Συλλήψεις

Η επόμενη φάση θα έχει να κάνει με τη σύλληψη και τον έλεγχο κορυφαίων αξιωματούχων, από το Γενικό Επιτελείο, το υπουργικό συμβούλιο, τη Βουλή και με τη διατήρηση του ελέγχου, έως ότου εμφανιστούν οι κύριες δυνάμεις της Ρωσίας.
Η ημέρα αυτής της επιχείρησης είναι άγνωστη, αλλά όλα αυτά αναμένεται να συμβούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις διεθνείς εξελίξεις.

Διχοτόμηση

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να καταληφθεί η εξουσία του ουκρανικού κράτους και να επιβληθεί μια ειρηνευτική συμφωνία, βάσει των όρων της Ρωσίας και υπό συνθήκες εκβιασμού.
Ακόμα και αν έχουν αποχωρήσει πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς, κάποιοι φιλορώσοι πολιτικοί θα αναλάβουν την ευθύνη και θα υπογράψουν τα έγγραφα με επιχείρημα την «απόδραση» της ηγεσίας από το Κίεβο.
Το παιχνίδι θα τελειώσει με τη διχοτόμηση της Ουκρανίας σε δύο de facto κράτη κατά το μοντέλο της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας ή της Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Το Κίεβο θα είναι υπό την κυριαρχία της Ρωσίας» αναφέρει ο Weiss.

Ακολουθούν τα σχετικά tweets

31_3.JPG

32_2.JPG

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube