REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδομαχίες και εκρήξεις στο Κίεβο – Με μολότοφ «εξοπλίζονται» οι κάτοικοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδομαχίες και εκρήξεις στο Κίεβο – Με μολότοφ «εξοπλίζονται» οι κάτοικοι

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το Κίεβο όπως και άλλες πόλεις να προβάλουν αντίσταση στον ρωσικό στρατό

Τρίτη μέρα πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία σφυροκοπά τη χώρα. Το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Χάρκοβο προβάλουν αντίσταση με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι θα αντισταθούν στην εισβολή του Ρωσικού στρατού. Το Κίεβο δέχεται επίθεση με πυραύλους ενώ δεν λείπουν και οι οδομαχίες. Γυναίκες και παιδιά φτιάχνουν μολότοφ για να μπορέσουν να αντισταθούν όπως μπορούν στους εισβολείς.

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται ρωσικά στρατεύματα να διασχίζουν την Ουκρανία, ενώ όπως διακρίνεται τα ρωσικά τανκς φέρουν το γράμμα «V».

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Η απόφαση της Ρωσίας για κλιμάκωση των επιθέσεων έρχεται μετά τα μπρος – πίσω για έναρξη συνομιλιών με την Ουκρανία. Παρά το γεγονός ότι χθες Παρασκευή φάνηκε να υπάρχει μια χαραμάδα για έναρξη συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα ανέφερε ότι χθες υπήρξε ένα time out μερικών ωρών, προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για να απαντήσουν στο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνάντηση.

Η Ρωσία αρχικά δέχτηκε τη συνάντηση, αλλά υπό όρους, όπως να λάβει χώρα στο Μινσκ. Οι δυο πλευρές δεν συμφώνησαν και από σήμερα ο Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως επιταχύνεται έντονα η επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει αλλάξει τόνο απεύθυνσης στον λαό, προσπαθώντας να μεταδώσει εμψυχωτικό μήνυμα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι Ουκρανοί δεν θα παραδοθούν και θα συνεχίσουν να μάχονται για την πατρίδα τους.

Οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 198 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής ενώ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι μετρούν 3.500 νεκρούς στρατιώτες κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή. Οι ρωσικές δυνάμεις από την άλλη δεν αναφέρουν απώλειες στο στρατόπεδό τους ενώ επιμένουν ότι η επιχείρηση τους στην Ουκρανία χαρακτηρίζεται από «χειρουργικές επεμβάσεις» που δεν έχουν στόχο αμάχους.

Ωστόσο οι εικόνες που έρχονται από διάφορα σημεία της Ουκρανίας τους διαψεύδουν. Ανάμεσα στους αμάχους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους συμπεριλαμβάνονται και έξι Έλληνες ομογενείς στα Ανατολικά της χώρας.

Ο πόλεμος στο Κίεβο

Οι σειρήνες ηχούν και πάλι στο Κίεβο που δέχεται επίθεση με πυραύλους όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα γίνονται οδομαχίες και ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ τα καταφύγια είναι γεμάτα.

O δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως εχθρός.

«Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Όπως όλα δείχνουν θα είναι μία ακόμα δύσκολη νύχτα για την ουκρανική πρωτεύουσα

 

 

 

 

Μάχες στο Χάρκοβο

Στο Χάρκοβο και σε πόλεις νότιά του γίνονται επιθέσεις ενώ όπως φαίνεται οι κάτοικοι και εδώ φτιάχνουν μολότοφ για να αμυνθούν στην προέλαση του ρωσικού στρατού.

 

 

 

Γυναίκες και παιδιά να φτιάχνουν μολότοφ εντόπισε τηλεοπτικό συνεργείο του BBC στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ

Εκεί μεταφέρονται οι πρώτες ύλες για την κατασκευή των βομβών μολότοφ, οι οποίες φτιάχνονται για να χρησιμοποιηθούν κατά των ρωσικών αρμάτων μάχης, που θα επιχειρήσουν να μπουν στην πόλη.

Την ίδια ώρα, οι επιφυλάξεις για τη συμμετοχή Τσετσένων στρατιωτών στις μάχες της Ουκρανίας διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο Καντίροφ, ο οποίος σημείωσε πως Τσετσένοι συμμετέχουν στις εχθροπραξίες και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube