Weather Icon
Λευκορωσία , ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 14 Φεβρουαρίου 2022

Πεσκόφ: Εντός εβδομάδας η συνάντηση Πούτιν – Λουκασένκο

Πεσκόφ: Εντός εβδομάδας η συνάντηση Πούτιν – Λουκασένκο

Η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Μια τέτοια συνάντηση βρίσκεται στα σχέδια. Αναμένουμε ότι θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας”, υποστήριξε ο Πεσκόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν στη συνάντηση θα συζητηθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Λευκορωσία, ο Πεσκόφ είπε: “Ας μην προτρέχουμε. Ας περιμένουμε αυτή τη συνάντηση. Ελπίζουμε ότι και οι δύο πρόεδροι θα προβούν επίσης σε δηλώσεις μετά τις διαπραγματεύσεις”.

Ο Λουκασένκο δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να συναντηθεί σύντομα με τον Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση αυτή οι δύο ηγέτες θα λάβουν την απόφαση ως προς το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Λευκορωσία.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube