Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία , Τρομοκρατία 4 Φεβρουαρίου 2022

Παράνομα δίκτυα στην Τουρκία παρέχουν πλαστά διαβατήρια σε μέλη του ISIS για να ταξιδέψουν στη Δύση

Παράνομα δίκτυα στην Τουρκία παρέχουν πλαστά διαβατήρια σε μέλη του ISIS για να ταξιδέψουν στη Δύση

Άνθρωποι που διαχειρίζονταν παράνομα δίκτυα στην Τουρκία πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) για να μπορέσουν αυτοί να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του Guardian. Οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, αλλά σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τα ταξίδια που ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη κατέληξαν στο Μεξικό χάρη σε δύο πλαστά ρωσικά διαβατήρια. Από το Μεξικό οι εμπλεκόμενοι μπόρεσαν να περάσουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν τον Νίγηρα και τη Μαυριτανία, καθώς και την Ουκρανία και το Αφγανιστάν που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν.

Ο Guardian είπε ότι οι δημοσιογράφοι του γνώριζαν τουλάχιστον 10 τέτοιες περιπτώσεις και έδωσε τις λεπτομέρειες ενός δικτύου που διευθύνεται από έναν υπήκοο του Ουζμπεκιστάν στην Τουρκία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπήκοος του Ουζμπεκιστάν με εξτρεμιστικούς δεσμούς πουλούσε πλαστά διαβατήρια υψηλής ποιότητας για έως και 15.000 δολάρια.

Οι επιχείρηση που έχει στήσει ο Ουζμπέκος πάει τόσο καλά που πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κανάλι στην εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram με το επίσημο όνομα “Istanbul Global Consulting”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube