REAL TIME |

Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: Πείτε στον Πούτιν και για ένα ακόμα λάθος του Λένιν

Παντελής Σαββίδης: Πείτε στον Πούτιν και για ένα ακόμα λάθος του Λένιν

Η Ρωσία ένοιωθε να ασφυκτιά και να απειλείται απο πρώην σοβιετικές χώρες και για να διασφαλίσει την ακεραιότητά της και να αναβαθμίσει το διεθνές στάτους της, εισέβαλε στην Ουκρανία. Η εισβολή έγινε αποδεκτή με ανακούφιση απο μεγάλο μέρος Ελλήνων.

Η Τουρκία, αισθάνεται ότι η Ελλάδα την έχει περικυκλώσει με τα νησιά, ζητά την αποστρτατιωτικοποίησή τους, σε πρώτη φάση, και θα χαρακτηρίσει casus belli τον εξοπλισμό τους σε δεύτερη φάση.
Όποιος, δηλαδή, νοιώθει να ασφυκτιά εισβάλει στην διπλανή χώρα;

Ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία θέλοντας να διορθώσει δύο ιστορικά σφάλματα κομμουνιστών ηγετών. Του Λένιν, που παραχώρησε στην Ουκρανία την περιοχή του Ντονέσκ και του Κρουτσώφ που παραχώρησε στους Ουκρανούς την Κριμαία.

Υποκλίνομαι στην αίσθηση ιστορικής δικαιοσύνης του Πούτιν.

Αν μπορεί κανείς να του μεταφέρει πως ο Λένιν έκανε και ένα άλλο ιστορικό λάθος. Ενίσχυσε τον Κεμάλ την στιγμή που οι Έλληνες επιχειρούσαν να ανακαταλάβουν μια ιστορική περιοχή. Την Ιωνία. Μια περιοχή που οι ίδιοι ίδρυσαν απο αρχαιοτάτων χρόνων. Θα βοηθήσει, έστω σήμερα, στην ανακατάληψή της απο την Ελλάδα ώστε να διορθωθεί μια ιστορική αδικία;

ΥΓ: Μετά την ανάρτηση του σχολίου επειδή το 90% δεν έχει καταλάβει το ύφος της γραφής, δηλωνω ότι το σχόλιο είναι ειρωνικό. Τι να πω! Μένω άναυδος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube