Weather Icon
Video , ΗΠΑ , Ιωάννης Μάζης , Ουκρανία , Ρωσία 14 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Διαδικασία σκηνοθεσίας προβοκάτσιας ενός πολέμου

Ουκρανία: Διαδικασία σκηνοθεσίας προβοκάτσιας ενός πολέμου

Ιωάννης Μάζης: Διαδικασία σκηνοθεσίας προβοκάτσιας ενός πολέμου. Γελοίο και αστείο το δελτίο Τύπου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Τις εξελίξεις γύρω από την ουκρανική κρίση σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Ο κ. Καθηγητής εξέφρασε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μία διαδικασία σκηνοθεσίας προβοκάτσιας ενός πολέμου. Παράλληλα διατύπωσε τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως η CIA εξέδωσε δελτίο Τύπου για έναρξη πολέμου σε άλλο κράτος. Το χαρακτήρισε γελοίο και αστείο. «Είναι έκδηλο το ποιες προθέσεις το υπαγορεύουν», τόνισε.

Προσπαθούν να πούν, ότι τότε θα ξεκινήσει ο πόλεμος εν τω μεταξύ μπορεί να ετοιμάζουν κάποιο επεισόδιο, κάτι που κατήγγειλε η Μόσχα, που μίλησε για σκηνοθετημένο επεισόδιο μεταξύ ρωσώφωνων και κατοίκων της Ουκρανίας, ούτως ώστε να αναγκάσουν τη Ρωσία να παρέμβει. Από εκεί και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της κρίσεως.

Για την αξιοπιστία των ΗΠΑ είπε: Η αξιοπιστία των ΗΠΑ έχει πληγεί στο Ιράκ, με τους Κούρδους και στο Αφγανιστάν, αλλά και στην Κύπρο και τις ελληνοτουρκικές θέσεις. Δεν είναι πρώτη φορά.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι, ότι η ρωσική πλευρά δεν δείχνει κανένα συμφέρον να επιτεθεί και να δημιουργήσει μία κρίση, η οποία θα προκαλέσουν κυρώσεις και προβλήματα για την οικονομία της.

Η Ρωσία έχει μία οικονομία στο μέγεθος της Ιταλίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι έχει ανάλογο μέγεθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για ποιον λόγο αναπτύσει τόσες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία: Η Δύση υποσχέθηκαν στη ρωσική πλευρά, ότι δεν θα προχωρήσουν στη νατοϊκή επιρροή σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κάθε άλλο παρά τήρησαν την υπόσχεσή τους. Η Ουκρανία γίνεται δέκτης νατοϊκών όπλων από Λιθουανία, Λετονία.

Ο ρόλος των Άγγλων: Από εκεί ξεκινά όλη η υπόθεση. Αυτοί που πιέζουν ισχυρά τις ΗΠΑ, για να προβούν σε πίεση κατά της Ρωσίας είναι στο Λονδίνο, ανέφερε και έκανε έναν παραλληλισμό με τη συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με την Βρετανίδα ομόλογό του, Λιζ Τρας, από την οποία βγήκε πολύ εχθρικό κλίμα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας να κάνει λόγο για διάλογο ενός κωφάλαλου με έναν τυφλό.

Για τον ρόλο της Τουρκίας στην υπόθεση: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τη συγκυρία, βλέποντας, ότι η κατάσταση στην Ουκρανία ενδιαφέρει το ΝΑΤΟ. Πουλά υπηρεσίες σε Λονδίνο-Ουάσινγκτον και προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή στη Μόσχα, κάτι που οι Ρώσοι δεν δέχονται.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης, Ιωάννης Μάζης, στην “Πρώτη Εκπομπή” στο @Radio Proto με τους Λάζαρο Μαύρο, Χρήστο Μιχάλαρο και Μάριο Πούλλαδο στις 14 Φεβρουαρίου 2022.

Ακούστε τι είπε ο κύριος καθηγητής:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube