Ουκρανία , Ρωσία 21 Φεβρουαρίου 2022

Οι εξελίξεις στο ουκρανικό φέρνουν έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη

Οι εξελίξεις στο ουκρανικό φέρνουν έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης στις 09:30 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο των εξελίξεων στη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Στην αυριανή σύσκεψη θα συμμετάσχει ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Σκρέκας ο οποίος και θα παρουσιάσει τα σενάρια για την εναλλακτική ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη χώρα μας.

Τα σενάρια αυτά περιλαμβάνουν την λειτουργία μονάδων φυσικού αερίου με εναλλακτικό καύσιμο ντίζελ, τις εισαγωγές φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, την αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών μονάδων αλλά και τη συνέχιση των ροών φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού TAP. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι εισαγωγές από τη Ρωσία καλύπτουν περίπου το 40 με 45% των συνολικών αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube