REAL TIME |

Εθνική Άμυνα , Τουρκία 2 Φεβρουαρίου 2022

O «βομβαρδιστής» των Ιμίων νέος Αρχηγός στα «γεράκια» του Αιγαίου

O «βομβαρδιστής» των Ιμίων νέος Αρχηγός στα «γεράκια» του Αιγαίου

21 Ιουλίου 2020. Το ερευνητικό OrucReis βγαίνει για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Και πάλι ο Αντιπτέραρχος πλέον Θεμιστοκλής Μπουρολιάς προετοιμάζεται για βομβαρδισμό.

30 Ιανουαρίου 1996. Ο Σμηναγός Θεμιστοκλής Μπουρολιάς μαζί με τα υπόλοιπα  «γεράκια» της 345  Μοίρας Δίωξης Βομβαρδισμού φορούν τις αντι-g φόρμες, χρεώνονται ατομικό οπλισμό και περιμένουν τη διαταγή απογείωσης. Τα A-7 Corsair φορτωμένα με βόμβες είναι έτοιμα δίπλα στον διάδρομο της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα. Αποστολή τους είναι να βομβαρδίσουν τον Τουρκικό στόλο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

21 Ιουλίου 2020. Το ερευνητικό OrucReis βγαίνει για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Και πάλι ο Αντιπτέραρχος πλέον Θεμιστοκλής Μπουρολιάς προετοιμάζεται για βομβαρδισμό. Μέσα από την «καρδιά» της Ελληνικής αεράμυνας, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα μεταφέρει τη διαταγή στις Πολεμικές Μοίρες να φορτώσουν με όπλα τα μαχητικά. Οι στιγμές θυμίζουν τη νύχτα της 30ης  Ιανουαρίου 1996. Ο Αρχηγός ΑΤΑ με ήρεμη ψύχραιμη φωνή δίνει εντολές πολεμικής προετοιμασίας.

Με την ίδια ήρεμη ψύχραιμη φωνή απέστειλε σήμερα το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία αναλαμβάνοντας τη θέση του Αρχηγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο η ισχύς των όπλων και ο φόβος των συνεπειών που η χρήση τους επιφέρει, μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτροπή και ως φραγή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές βλέψεις, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από λαούς που στο διάβα των αιώνων έχουν επιδείξει μόνο γενοκτονίες, καταστροφές, εκκαθαρίσεις και ξεριζωμούς.» τόνισε ο νέος Αρχηγός δίνοντας από την πρώτη ημέρα το στίγμα του για όσα θα ακολουθήσουν στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα.

25 χρόνια μετά την επέτειο των Ιμίων ο «βομβαρδιστής» τότε, νέος Αρχηγός της HAF σήμερα δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει αναπάντητη την παραμικρή πρόκληση. Άλλωστε από το 1985 όταν ορκίστηκε ανθυποσμηναγός όλα αυτά τα  χρόνια και από όλα τα πόστα έως το κορυφαίο πλέον αντιμετωπίζει την  Τουρκική επιθετικότητα. Με «τα χειριστήρια  στα χέρια» όπως εμφατικά του τόνισε ο απερχόμενος Αρχηγός και Επίτιμος πλέον ΑΓΕΑ Πτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης το πρώτο πλέον «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας  έχει την βαριά ευθύνη όχι απλά  να διατηρήσει την αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο αλλά με την ενίσχυση της HAF να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη της υπεροχής.

«Η πατρίδα μας παρουσιάζεται διεθνώς ως όαση σταθερότητας, ειρήνης και νομιμότητας. Ως αξιόπιστος σύμμαχος και εποικοδομητικός συνεργάτης, εγκρατής αλλά συνάμα αποφασιστική και αποφασισμένη, έτοιμη και ικανή να αποτρέψει κάθε επιβουλή από οπουδήποτε και αν προέρχεται» τόνισε ο νέος Αρχηγός. Με νέα «όπλα» στην φαρέτρα αποτροπής τα υπερσύγχρονα Γαλλικά μαχητικά Rafale αλλά και τα αναβαθμισμένα Viper η Πολεμική Αεροπορία «αλλάζει εποχή  όπου οι δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις θα αποτελούν μονόδρομο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Και αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα για την HAF τα επόμενα χρόνια.

«Και σε αυτό το κάλεσμα, πρέπει να είμαστε παρόντες και προετοιμασμένοι να αφομοιώσουμε την τεχνολογία της επόμενης γενιάς εκτινάσσοντας την Αεροπορία μας στο κλειστό κλαμπ της αεροπορικής ελίτ του σύγχρονου κόσμου εξασφαλίζοντας την δύναμη της αποτροπής αλλά και ενισχύοντας τη συμβολή στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής» ήταν τα λόγια με τα οποία έθεσε το στόχο.

 Από τα τέλη του 2022 Rafale και Viper θα αρχίσουν να πετούν μαζί και να εκπαιδεύονται μαζί. Και σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια πάνω σε αυτά τα δύο μαχητικά θα «χτιστεί» το νέο δόγμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube