Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Πρόσωπα 15 Φεβρουαρίου 2022

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σπάει τη σιωπή του – Τι λέει για το εμβόλιο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σπάει τη σιωπή του – Τι λέει για το εμβόλιο

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την «περιπέτειά» του στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς δηλώνει ότι προτιμά να χάσει τρόπαια από το να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί κατά της Covid -19.

Μιλώντας αποκλειστικά στο BBC o κορυφαίος τενίστας ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει να συνδέεται με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς ο ίδιος δεν είναι, όπως λέει, αντιεμβολιστής. Ωστόσο στηρίζει το ατομικό δικαίωμα της επιλογής και επομένως απορρίπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Ως παιδί έκανα κανονικά εμβόλιο. Αλλά πάντα στήριζα την ελευθερία του να επιλέγεις τι θα βάλεις στο σώμα σου» λέει χαρακτηριστικά. «Η αρχή του να αποφασίζεις για το σώμα σου είναι πιο σημαντική από τον όποιο τίτλο και οτιδήποτε άλλο».

Ερωτηθείς εάν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τη συμμετοχή του σε μεγάλα τουρνουά όπως το Γουίμπλεντον και το French Open προκειμένου να επιμείνει στη θέση του αυτή, απαντά θετικά. «Ναι, αυτό είναι τίμημα, που προτίθεμαι να πληρώσω» σημειώνει και τονίζει: «Η αρχή του να αποφασίζεις για το σώμα σου είναι πιο σημαντική από τον όποιο τίτλο και οτιδήποτε άλλο».

Προσθέτει πάντως ότι ελπίζει να αλλάζουν οι κανόνες για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κάποια τουρνουά και πως ελπίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, που έχει κερδίσει 20 Grand Slam στην καριέρα του, στη συνέντευξή του ανέφερε ότι είχε λάβει κανονικά ιατρική εξαίρεση για είσοδο στην Αυστραλία και συμμετοχή στο Australian Open, καθώς είχε πρόσφατα αναρρώσει από την Covid-19.

Κρατάει πάντως όπως λέει «ανοιχτό μυαλό» σχετικά με την πιθανότητα εμβολιασμού κατά της Covid στο μέλλον, καθώς «όλοι προσπαθούμε συλλογικά να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τον τερματισμό της πανδημίας». «Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Κατανοώ ότι παγκοσμίως όλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα».

Όσον αφορά στα ερωτήματα που προέκυψαν για το εάν ήταν γνήσια τα τεστ Covid που παρουσίασε στις αυστραλιανές αρχές και κατά συνέπεια για το εάν και πότε πραγματικά κόλλησε τον ιό, απαντά: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολλή κριτική και ότι οι άνθρωποι σκέφτονται διάφορες θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήτνα αυτό. Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός ούτε είναι βολικό να κολλήσει κάποιος Covid. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την Covid ανά τον κόσμο, επομένως το παίρνω πολύ σοβαρά. Δεν μου αρέσει να σκέφτεται κανείς ότι έκανα κάτι για να εξασφαλίσω ένα θετικό τεστ PCR και να πάω στην Αυστραλία».

Αναφερόμενος στην απόφαση για απέλασή του από την Αυστραλία, λέει ότι κανείς δεν πρέπει να είναι πάνω από τους κανόνες, ωστόσο σημειώνει: «Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι δεν απελάθηκα από την Αυστραλία επειδή δεν είχα εμβολιαστεί ή επειδή παραβίασα του κανόνες ή έκανα λάθος στα χαρτιά της βίζας. Όλα αυτά εγκρίθηκαν κανονικά από το Ομποσπονδιακό Δικαστήριο και το υπουργείο Μετανάστευσης. Ο λόγος που με απέλασαν ήταν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία που είχε να ακυρώσει τη βίζα υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσα να δώσω ώθηση στο αντιεμβολιστικό κλίμα στη χώρα- κάτι με το οποίο διαφωνώ πλήρως».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σπάει τη σιωπή του – Τι λέει για το εμβόλιο (naftemporiki.gr)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube