Weather Icon

Ο κόσμος του κροκόδειλου

Ο κόσμος του κροκόδειλου

ένα Mig-31 που μεταφέρει πύραυλο Kinjhal. Παρόμοια αεροσκάφη προσγειώθηκαν στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τη δεύτερη εβδομάδα του 2022.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο καθεστώς κατεχόμενης εξουσίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (FRG), της κύριας οικονομικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζοντας την παρουσία 30.000 Αμερικανών στρατιωτικών στη Γερμανία και το καθεστώς ανθύπατου  που απολαμβάνει ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα αυτή.Η δήλωση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της σύγκρουσης ΝΑΤΟ/Ρωσίας για την Ουκρανία και εν μέσω ενός ολοένα και πιο έντονου πολέμου πληροφορίας, μία από τις αλληλουχίες του οποίου είχε ως αποτέλεσμα την απέλαση του ρωσικού καναλιού RT Deutsch (Russia Today) από τη Γερμανία (και τη διαγραφή του καναλιού του από το YouTube). Η ρωσική αντίδραση επικεντρώθηκε στην απαγόρευση της ρωσικής Deutsche Welle (Η Φωνή της Γερμανίας).
.
Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στη Μόσχα όπου τον αντιμετώπισαν με ένα παγωμένο και πολύ παράξενο καλωσόρισμα. Ένα ταξίδι που μοιάζει με ψυχολογικό ταξίδι προς την άβυσσο. Ενώπιον της ρωσικής αρκούδας, οι εκλογικοί ελιγμοί με χρώμα αναγγελίας  στη μόδα των κοινωνικών δικτύων δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη χειρότερα, το Κρεμλίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε ομοιότητα αποτελέσματος υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία δεν ήταν ο κατάλληλος συνομιλητής για να συζητήσει την ουκρανική κρίση. Το μήνυμα είναι καυστικό και χωρίς έφεση. Να σημειωθεί ότι μια εσωτερική πηγή του Κρεμλίνου αποκάλεσε τα στοιχεία ομιλίας του Μακρόν ένα πραγματικό βασανιστήριο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί και που δεν έχει πρακτικό ή συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την πραγματική ζωή.
.
Πιστή σε μια παράδοση που ήταν παροξυσμική το 1938 και το 1939, η Βρετανία θέλει πόλεμο στην Ευρώπη με κάθε μέσο και είναι η πιο ενεργή όσον αφορά την αποστολή όπλων και στρατευμάτων σε μια ζώνη κρίσης. Οι Βρετανοί ανέπτυξαν άνδρες και εξοπλισμό όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Ρουμανία, στις χώρες της Βαλτικής, ακόμη και στη Βουλγαρία.
.
Η Σουηδία κήρυξε το επίσημο τέλος της λεγόμενης «πανδημίας COVID-19». Οι άλλες χώρες θα αναγκαστούν να κάνουν το ίδιο. Το θέμα έχει εξαντληθεί, αλλά έχει συμβάλει στη συσσώρευση κολοσσιαίων περιουσιών και σε οικονομική κερδοσκοπία και κερδοσκοπία ακινήτων που θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα για τους παίκτες αυτού του μεγάλου καζίνο που έχει γίνει η διεθνής χρηματιστική πίστωση. Τέλος της «πανδημίας» και μετάβαση σε άλλη θεματική που βασίζεται επίσης στον φόβο. Η τρομοκρατία δεν είναι πλέον κερδοφόρα. Το φάντασμα ενός υποτιθέμενου ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης ονόματος «Ντάες/ Daesh» στην Ιντλίμπ, ένα κατεχόμενο έδαφος της Συρίας, δεν στράγγιξε πλέον πολλούς ανθρώπους και η εξουδετέρωσή του πέρασε εντελώς απαρατήρητη. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κανείς δεν τον γνώριζε στην περιοχή καταγωγής του και ότι οι αυτόνομες αρχές της Ιντλίμπ δεν κατάφεραν να αποδείξουν την ταυτότητα ή την ύπαρξή του. Στην Ευρώπη, ο ύποπτος Αμπντεσλάμ αρνείται τώρα ότι σκότωσε οποιονδήποτε στις επιθέσεις στο Παρίσι. Πόλεμος στη Μέση Ανατολή; Χάσιμο χρόνου και πόρων. Η Συρία μόλις κατάφερε να οδηγήσει σε αποτυχία άλλη μια ισραηλινή επιδρομή με στόχο τοποθεσίες της αεράμυνας πυραύλων εδάφους-αέρος. Οι Ισραηλινοί θα επιστρέψουν όταν λάβουν τα τελευταία πρωτότυπα DARPA, αλλά φαίνεται σαφές ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή. Ως εκ τούτου, παραμένουν δύο θέματα επιλογής:  

  1. Ένας πόλεμος εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας (δώδεκα σενάρια και όσες παραλλαγές)·
  2. Μια επίσημη και θεαματική αποκάλυψη για το θέμα της εξωγήινης νοημοσύνης.

Η επιλογή 2 φαίνεται να έχει αναβληθεί από τον Ιούνιο του 2021 για λόγους που σχετίζονται με την αξιοπιστία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εν πάση περιπτώσει, παραμένει πλέον ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη χειραγώγηση των φαινομένων μάζας και αντίληψης, όσο περισσότερο που, από τη στιγμή που η ύπαρξη ενός σώματος που συσσωρεύεται από τα ενσωματωμένα όργανα στα στρατιωτικά αεροσκάφη και δορυφόρους παρατήρησης των ΗΠΑ επιτρέπει ένα αρκετά ευρύ περιθώριο ελιγμών σε αυτόν τον τομέα. Παραμένει η πιο επείγουσα επιλογή. Μια απειλή πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό.
.
Μια δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα σπαταλήσει το χρόνο της σε άχρηστες και χρονοβόρες συζητήσεις για να μιμηθεί άλλες χώρες που θέλουν να υποβάλλονται ή να αρέσουν στην Ουάσιγκτον υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ των 200 χωρών και επικρατείων στον πλανήτη, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι σχεδόν μία από τις λίγες που ορθώνουν το ανάστημα τους και που διαθέτει όχι μόνο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φτάσουν στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, αλλά και βόμβες υδρογόνου και υπερηχητικά όπλα. Η χρονική στιγμή αυτού του ανακοινωθέντος κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι και ακολουθεί μια πολύ μεγάλη σινορωσική προσέγγιση που αντιτίθεται με κοινή φωνή στην ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ ή σε άλλη έννοια εκτός εκείνης της ενωμένης Κίνας.
.
Ένας κροκόδειλος μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος στην ξηρά για να προλάβει έναν άνθρωπο που τρέχει με πλήρη ταχύτητα σε ευθεία γραμμή (πρέπει να αλλάξετε απότομα κατεύθυνση με ζιγκ-ζαγκ για να ελπίζετε να ξεφύγετε, αλλά υπάρχει τεράστιο διάστημα μεταξύ της θεωρίας και της πρακτικής). Τραβώντας υπερβολικά το σχοινί, το τελευταίο μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Είναι πλέον σαφές ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί casus belli για τη Μόσχα και η τελευταία υπονόησε ότι μια σύγκρουση στην Ευρώπη που θα εξαπλωθεί γρήγορα αλλού θα είναι η τελευταία. Ως εκ τούτου, ορισμένες χώρες είναι έτοιμες για αυτοκτονία και αυτή είναι μια αποκαλυπτική πτυχή του μεγέθους της κρίσης και της πολύπλευρης δυστυχίας στην οποία αγωνίζεται ο σύγχρονος κόσμος. Ορισμένοι πραγματικοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων (όχι οι μαριονέτες της φαινομενικής εξουσίας) είναι επομένως όχι μόνο αρκετά απελπισμένοι για να ευχηθούν για έναν παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο, αλλά πιστεύουν, όσο σκληρό είναι το σίδερο, ότι μπορούν να κερδίσουν. Αυτο-μολυσμένοι από την ίδια τη δική τους ψευδή προπαγάνδα και τις αμετάκλητες ιδέες τους, αυτοί οι “υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων καμικάζοι” κινδυνεύουν να μας παρασύρουν όλους σε ένα σενάριο που έχει γίνει πολύ φοβερό από της εμφάνισης της πυρηνικής φωτιάς το 1945.
.
Le monde du crocodile – Strategika51 Intelligence
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube