Weather Icon

Νεκροί άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς

Νεκροί άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι Έλληνες ομογενείς οι οποίοι έχουν πέσει νεκροί στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγη ώρα η τηλεόραση του ANT1.

Οι 4 αυτοί Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουχάς, ένα χωριό το οποίο βρίσκεται στη πρώτη γραμμή, εκεί που μαίνονται οι σκληρές μάχες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατός τους οφείλεται σε πυρά πυροβολικού ή βομβαρδισμούς. Το χωριό Μπουρχάς βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά στη Μαριούπολη, δυο Έλληνες ομογενείς είχαν πέσει νεκροί και άλλοι έξι είχαν τραυματιστεί, ανάμεσα τους και ένα παιδί, στο χωριό Σαρτανά.

 

 

Ν. Δένδιας: «Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο των ομογενών»

Μετά τον θάνατο των ομογενών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε τα εξής: «εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος».

 

ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Απερίφραστη καταδίκη των ρωσικών βομβαρδισμών

Με μια λακωνική αλλά σκληρή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στους ρωσικούς βομβαρδισμούς έξω από το Κίεβο. Οι βομβαρδισμοί νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου προκάλεσαν πολλούς θανάτους, ανάμεσα στους οποίους και Ελλήνες ομογενών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Πού βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις

Ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κυκλώσουν το Κίεβο, πιστεύεται ότι απέχει κάπου 30 χλμ από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Χάρτης του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνει τα σημεία όπου διεξάγονταν μάχες γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος γύρω από το Κίεβο.

Σφοδρή επίθεση δέχονται σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία η Χερσώνα, το Μικολάιφ και η ΟδησσόςΕπιθέσεις με πυραύλους κρουζ Kalibr που εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα δέχθηκαν περιοχές κοντά στο Σούμι, την Πολτάβα και τη Μαριούπολη, ενώ Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απόβαση σε περιοχή ανάμεσα στην Μαριούπολη και τη Μελιτόπολη, την τελευταία μάλιστα φέρονται να την κατέλαβαν καθώς εθεάθη ρωσική σημαία να κυματίζει σε αστυνομικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησαν κάτοικοι.

Στο μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να ανασυντάχθηκαν βόρεια προς τη Ζαπορίγια για να αποτρέψουν μια περαιτέρω εισβολή των Ρώσων.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube