Weather Icon

Νέα επίθεση Soylu σε Ελλάδα: Η ελληνική ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα

Νέα επίθεση Soylu σε Ελλάδα: Η ελληνική ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, που τους στέλνει στα νησιά μας, παρουσίασε βίντεο και μαρτυρίες μεταναστών που ενοχοποιούν την Ελλάδα

Σε νέα προπαγάνδα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, κατηγορώντας την ελληνική ακτοφυλακή ότι έριξε μετανάστες στη θάλλασα, εκ των οποίων ο ένας έχασε τη ζωή του.

«Βαρβαρότητα, δολοφονία… Η ελληνική ακτοφυλακή πέταξε στη θάλασσα 3 μετανάστες στα ανοιχτά του Τσεσμέ Καρααντά, 2 από αυτούς διασώθηκαν, 1 πέθανε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η απόστολος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να κοιμηθεί. Η δολοφόνος Frontex πρέπει να λογοδοτήσει» αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε στο twitter.

Μάλιστα, για να πείσει για τους ισχυρισμούς του, ο Soylu ανήρτησε και βίντεο με έναν εκ των διασωθέντων μεταναστών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ελληνική αστυνομία τους πήρε τα κινητά τηλέφωνα και τα χρήματα, και παρόλο που ένας συγγενής του είπε ότι δεν ήξερε κολύμπι, οι αστυνομικοί της ελληνικής ακτοφυλακής δεν το έλαβαν υπόψη τους και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Ο μετανάστης, ο οποίος ανέφερε ότι ο συγγενής του πνίγηκε, δήλωσε ότι έφτασε στο νησί κολυμπώντας με τον άλλον που ήταν μαζί του και ότι σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τους περισυνέλλεξαν.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε ότι στο Καρααντά υπήρχαν παράτυποι μετανάστες στις 11.20 σήμερα κι ότι ένα σκάφος του Λιμενικού στάλθηκε στην περιοχή για να τους διασώσει.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube