Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Φεβρουαρίου 2022

Μόσχα: Συνεχίζουμε τον πόλεμο, το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις

Μόσχα: Συνεχίζουμε τον πόλεμο, το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις

Πεσκόφ: Η Ουκρανία υπαναχώρησε από τις διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία, στην τρίτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ότι εκτροχίασε μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις.

«Χθες, Παρασκευή, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την παύση της προώθησης του βασικού μέρους των δυνάμεων» της Μόσχας, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεδομένου ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε εκ νέου σήμερα», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία είχε αναφέρει χθες ότι πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η Ουάσιγκτον είχε κρίνει ότι η ρωσική πρόταση δεν μπορούσε να κριθεί αξιόπιστη.

Ο κ. Πεσκόφ είπε επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία.

«Κατόπιν θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube