Weather Icon

Ιντλίμπ: καταρρίφθηκε αμερικανικό ελικόπτερο!

Ιντλίμπ: καταρρίφθηκε αμερικανικό ελικόπτερο!

Φεβ 05, 2022 09:08 UTC
.
Σε αυτή τη δεύτερη αμερικανική σκηνοθεσία μετά το 2019 που έλαβε χώρα στο όνομα της εκκαθάρισης του διάδοχου του Μπαγκντάντι, οι Αμερικανοί με τη βοήθεια του Σουλτάνου Ερντογάν απέτυχαν εν μέρει.
.
Όχι επειδή σκότωσαν ξεδιάντροπα γυναίκες και παιδιά στο όνομα του αγώνα κατά του Ντάες/Daesh, αλλά κυρίως επειδή ο πληθυσμός της Ιντλίμπ που έχει ήδη ξεσηκωθεί εναντίον της Τουρκίας του Ερντογάν αντιστάθηκε στην απομόχλευση των αμερικανικών δυνάμεων αλλά και επειδή κατάφερε να καταρρίψει ένα ΗΠΑϊκό ελικόπτερο.
.
Ποιος ήταν ο σκοπός της επιδρομής; Να λεηλατήσει από τώρα και στο εής η Αλ Νούσρα το πετρέλαιο της βορειοδυτικής Συρίας που έκλεβε μέχρι σήμερα η Άγκυρα· η στρατηγική των ΗΠΑ είναι τώρα να επιχειρήσουν την επιστροφή του Ντάες/Daesh στη Συρία ακριβώς για τη λεηλασία του πετρελαίου.
.
Ένα αμερικανικό ελικόπτερο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στο κυβερνείο της Ιντλίμπ στη Συρία. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης και του Διαδικτύου δημοσίευσαν φωτογραφίες των συντριμμιών ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης χθες το βράδυ στην Ιντλίμπ στη Συρία.
.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FarsNews, ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε μια επιχείρηση με ελικόπτερα στα βόρεια δυτικά της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία χθες το βράδυ (Τετάρτη 3 Ιανουαρίου), κατά τη διάρκεια της οποίας καταστράφηκε ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση.
.
Ένα ελικόπτερο βιντεοσκοπήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τοπικούς δημοσιογράφους καθώς πετούσε πάνω από την Ατμέ.
.
Εικόνες από τα συντρίμμια ελικοπτέρου που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης των αμερικανικών συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή Άτμε, στα περίχωρα της Ιντλίμπ, κοντά σε τουρκικές θέσεις και σε σημείο διέλευσης που συνδέει τις δύο περιοχές Ιντλίμπ και Αφρίν, διέρρευσαν από κάποια μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Russia Today.
.
Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του Associated Press και των New York Times, ισχυρίστηκαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προσγειωθούν και στη συνέχεια να καταστρέψουν ένα από τα ελικόπτερά τους που συμμετείχε στην επιχείρηση, το οποίο υπέστη ζημιές λόγω εικαζόμενης τεχνικής βλάβης.
.
Όσον αφορά τα θύματα της αμερικανικής επιχείρησης, πηγές των ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων μιας γυναίκας και μερικών παιδιών. Ο τηλεοπτικός σταθμό Al Jazeera του Κατάρ μετέδωσε ότι ελικόπτερα του αμερικανικού συνασπισμού πέταξαν πάνω από τις περιοχές της Ατμέ και του Deir Ballut στη βόρεια περιφέρεια της Ιντλίμπ χθες τη νύκτα. Στα περίχωρα της πόλης Ατμέ, πραγματοποίησαν επιχείρηση με ελικοπτέρα στην οποία σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, δήλωσε ο Αλ Τζαζίρα.
.
Μια “επιτυχία”, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο το πρωί της Πέμπτης, σε λακωνική δήλωσή του. Μια φερόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, στόχος της οποίας ήταν, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι ηγέτες της Αλ Κάιντα ή του Ντάες/Daesh.
.
Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες/Daesh, Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χατσίμι αλ-Κουράσι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου πριν τα ξημερώματα στη Συρία, χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
.
Οι μισθοφόροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στο συριακό έδαφος πωλούν συριακό πετρέλαιο σε τρομοκράτες
.
Τοπικές πηγές από προάστιο της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία ανέφεραν ότι μισθοφόροι των ΗΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης του Μετώπου  αλ Νούσρα με τους οποίους είχαν καταλήξει σε συμφωνία για λεηλασία του συριακού πετρελαίου.
.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα του Πρακτορείου Ειδήσεων Fars, Κουρδικές Δημοκρατικές Μισθοφορικές Δυνάμεις (SDF) που δραστηριοποιούνται στη Συρία με αμοιβή από τον αμερικανικό τρομοκρατικό στρατό συνεχίζουν να διακινούν λαθραία συριακό πετρέλαιο και συριακά γεωργικά προϊόντα.
.
Τοπικές πηγές από προάστιο της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφεραν ότι μισθοφόροι επί πληρωμή των Αμερικανών συναντήθηκαν με εκπροσώπους του τρομοκρατικού συνασπισμού Tahrir al-Sham, του οποίου το Μέτωπο αλ-Νούσρα αποτελεί βασικό στοιχείο και ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη λεηλασία του συριακού πετρελαίου.
.
Πάντα σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συμφωνία επετεύχθη μετά από μερικές συναντήσεις μεταξύ στοιχείων που συνδέονται με τις ΗΠΑ και ηγετών της Ταχρίρ αλ-Σαμ κοντά στην πόλη του Μανμπίτζ, βορειοανατολικά του Χαλεπίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, φιλοαμερικανοί μισθοφόροι θα παραδώσουν αυτή την ποσότητα πετρελαϊκών προϊόντων σε επιχείρηση η οποία διοικείται από τον ηγέτη της αλ-Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι.
.
Οι περιοχές που κυριαρχούνται από την Ταχρίρ αλ-Σαμ στo κυβερνείο της Ιντλίμπ αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις πετρελαϊκών προϊόντων. Αυτός ο τρομοκρατικός συνασπισμός δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει στο κυβερνείο με καύσιμα εκτός εάν βρίσκεται υπό την επίβλεψη της τρομοκρατικής εταιρείας.
.
Οι ΗΠΑίοι κατακτητές καταλαμβάνουν επίσης τα συριακά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο κυβερνείο του Deir ez-Zor και έχουν δημιουργήσει παράνομα βάσεις σε αυτές τις επαρχίες με το πρόσχημα της καταπολέμησης στοιχείων του Ντάες. Οι βάσεις αυτές χρησιμοποιούνται κυρίως για το λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου προς το ιρακινό Κουρδιστάν ή την Ιντλίμπ.
.
Idlib: un hélico US abattu! – Pars Today
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube