Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία , Συρία 22 Φεβρουαρίου 2022

Η Συρία πριν από λίγα λεπτά αναγνώρισε τις αυτόνομες Δημοκρατίας της Ουκρανίας

Η Συρία πριν από λίγα λεπτά αναγνώρισε τις αυτόνομες Δημοκρατίας της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Miqdad, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Valdai στη Μόσχα ότι η χώρα του υποστηρίζει την απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ και θα συνεργαστεί μαζί τους.

Ο Al-Miqdad πρόσθεσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Valdai στη Μόσχα, ότι «αυτό που κάνει η Δύση εναντίον της Ρωσίας είναι παρόμοιο με αυτό που έκανε κατά της Συρίας κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού πολέμου».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής και οι αυτονομιστές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από αυτές συνεχίζουν να κλέβουν τον πλούτο του συριακού λαού, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του σιταριού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία, η οποία αποτελεί απειλή για τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube