Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ουκρανία , Ρωσία 27 Φεβρουαρίου 2022

H Ουκρανία προσφεύγει στη Χάγη κατά της Ρωσίας

H Ουκρανία προσφεύγει στη Χάγη κατά της Ρωσίας

Η Ουκρανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Η Ουκρανία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.  «Η Ουκρανία υπέβαλε την αίτησή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», έγραψε στο Twitter.

«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει. 

Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας –βομβαρδίζοντας νηπιαγωγεία, κατοικημένες περιοχές και ζώνες μη στρατιωτικής υποδομής–φέρουν τα σημάδια της «γενοκτονίας».

«Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα στη χώρα που οι κατακτητές να μην θεωρούν αποδεκτό στόχο. Πολεμούν εναντίον όλων. Πολεμούν ενάντια σε όλα τα έμβια όντα – ενάντια στα νηπιαγωγεία, ενάντια στα κτίρια κατοικιών, ακόμη και ενάντια στα ασθενοφόρα», είπε χαρακτηριστικά. 

naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube