Weather Icon

Ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση απόλυση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση απόλυση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ευρωβουλευτές ζητούν την άμεση απόλυση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω σύγκρουσης συμφερόντων με την Pfizer και το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Μια ανεξάρτητη ομάδα ευρωβουλευτών (MEP) ζήτησε την άμεση παραίτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Με επικεφαλής τον Ρουμάνο μορφωμένο στις ΗΠΑ Κριστιάν Τέρες, καθώς επίσης ευρωβουλευτές από Γαλλία, Λιθουανία και Κροατία, η ομάδα απαιτεί την άμεση εκδίωξη της κ. Φον ντερ Λάιεν λόγω πολλαπλών κατηγορίων για συγκρούσεις συμφερόντων,  παραβιάσεις της ηθικής και παραβίαση της δημόσιας εμπιστοσύνης.
Αυτή η ανεξάρτητη και επικριτική ομάδα ευρωβουλευτών έστειλε χθες ένα ισχυρό μήνυμα στους συναδέλφους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και στους Ευρωπαίους πολίτες: η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρέπει να αποχωρήσει λόγω μιας σειράς ηχηρών κατηγοριών.
Οι ευρωβουλευτές ισυρίονται ότι η κ. φον ντερ Λάιεν είναι μέρος μιας άνευ προηγουμένου συμπαιγνίας μεταξύ βιομηχανίας και κυβέρνησης, η οποία έχει οδηγήσει σε αυτό που περιγράφουν ως «γιγαντιαία επιστημονική απάτη και εκστρατεία προπαγάνδας για τη COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, και αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία στην Ευρώπη».
Οι ευρωβουλευτές εγείρουν αρκετούς ισχυρισμούς για συγκρούσεις συμφερόντων και παραβιάσεις της ηθικής, ζητώντας επειγόντως την παραίτησή της. […]

πηγή: Trial Site News
μέσω Le Blog Sam la Touch
Des députés européens demandent le limogeage immédiat de la présidente de la Commission européenne (reseauinternational.net)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube