Ουκρανία , Ρωσία 14 Φεβρουαρίου 2022

Διάγγελμα Ζελένσκι: Ενημερώθηκα ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή – Θα την κάνω μέρα ενότητας

Διάγγελμα Ζελένσκι: Ενημερώθηκα ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή – Θα την κάνω μέρα ενότητας

Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Το αιφνιδιαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα έγινε αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία μέχρι το Σάββατο, ενώ σημείωσε ότι η Τετάρτη θα είναι ημέρα ενότητας και αργία, που σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Ο Ζελένσκι ανέφερε σε δήλωση του στο Facebook ότι η Ουκρανία θα γιορτάσει την επόμενη Τετάρτη την “Ημέρα της Ενότητας”. Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί, σημείωσε.

“Μας λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Θα την κάνουμε την Ημέρα της Ενότητας. Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί. Την ημέρα αυτή, θα υψώσουμε σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας.

Έχουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή φιλοδοξία. Θέλουμε την ελευθερία και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. 14.000 υπερασπιστές και πολίτες που σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο μας παρακολουθούν. Και δεν θα προδώσουμε τη μνήμη τους”.

Το Spiegel μετέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Συμμάχους τους στην Ευρώπη πως ανησυχούν για μια ρωσική επίθεση την Τετάρτη.

Επικαλούμενο αρκετούς διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους, το Spiegel ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε πολλές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων οι πιθανές διαδρομές για τη ρωσική εισβολή, καθώς και οι μεμονωμένες ρωσικές μονάδες που θα κινητοποιηθούν και ποια καθήκοντα επρόκειτο να αναλάβουν. Ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της εισβολής δόθηκε η 16η Φεβρουαρίου.

με πληροφορίες από In.gr και capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube