Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Τύπος 27 Φεβρουαρίου 2022

Μπορέλ για Sputnik – RT: Οι ΥΠΕΞ των χωρών της ΕΕ συμφώνησαν να τα απαγορεύσουν

Μπορέλ για Sputnik – RT: Οι ΥΠΕΞ των χωρών της ΕΕ συμφώνησαν να τα απαγορεύσουν
Η Κομισιόν πρότεινε την απαγόρευση των Sputnik και RT καθώς «διαδίδουν ψέματα για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία» και αποτελούν «μιντιακή μηχανή του Κρεμλίνου».
Το «μπλόκο» σε Sputnik και RT εντός της ΕΕ, φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα τον Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο επικεφαλής για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε πως οι ΥΠΕΞ των «27» συμφώνησαν να απαγορεύσουν τη μετάδοση των Sputnik και RT.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης «παραπληροφορούν» και η ΕΕ διαθέτει στην κατοχή της τα τεχνικά μέσα για να εφαρμόσει το «μπλόκο».
Παράλληλα, δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία να επεκταθούν οι κυρώσεις σε «Ρώσους ολιγάρχες» αλλά και πρόσωπα – κλειδιά σε πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022

«Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία μετέφερε τα αποθέματά της σε χώρες που η ΕΕ δεν μπορεί να τα μπλοκάρει» σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε πως η ΕΕ σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας.

Σιμονιάν για Sputnik και RT: Δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε καμία χώρα

Πάντως, η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, μετά το άκουσμα της ανακοίνωσης που πρώτα έκανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν εξεπλάγην, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας σε καθεστώς απαγορεύσεων».
«Αυτοί οι “άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία” μάς προετοίμαζαν για αυτό εδώ και οκτώ χρόνια» επεσήμανε και διαβεβαίωσε πως «ούτε ένα άτομο που εργάστηκε πιστά και συνεχίζει να εργάζεται για εμάς δεν θα απολυθεί, σε καμία χώρα».
«Συμβουλεύουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην σταματήσει στα ημίμετρα και απλώς να απαγορεύσει εντελώς το διαδίκτυο» υπογράμμισε αιχμηρά το Sputnik προς την πρόεδρο της Κομισιόν.
To JCCC στο Λουγκάνσκ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.02.2022

«Sputnik και RT η μιντιακή μηχανή του Κρεμλίνου»

Στο πλαίσιο των ευρύτερων κυρώσεων κατά της Μόσχας για την ειδική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε «ένα άλλο πρωτόγνωρο βήμα», καθώς «θα απαγορεύσουμε στην Ε.Ε. τη μιντιακή μηχανή του Κρεμλίνου», η οποία αποτελείται από το Sputnik και το RT.
«Τα κρατικά Russia Today και Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν και να μας διχάσουν», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτοντας πως «αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησης στην Ευρώπη».
Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κάλεσε την Ε.Ε. να απαγορεύσει το RT σε όλες τις χώρες της Ένωσης και να «απομακρυνθούν» οι δημοσιογράφοι του, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκαν κυρώσεις στην κα Σιμονιάν.
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube