Weather Icon
Γαλλία , Ρωσία 26 Φεβρουαρίου 2022

«Μπλόκο» σε ρωσικό φορτηγό πλοίο και «κατάσχεση» από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό

«Μπλόκο» σε ρωσικό φορτηγό πλοίο και «κατάσχεση» από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό

Σοβαρή κίνηση από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό

Οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης είναι πλέον ορατές και στο στενό της Μάγχης, όπου το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας ανέκοψε την πορεία ρωσικού φορτηγού πλοίου το οποίο οδήγησε σε γαλλικό λιμάνι, με την υποψία ότι η εταιρεία που ελέγχει το πλοίο βρίσκεται στον κατάλογο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι κατά της Μόσχας.

Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό ανέκοψε σήμερα την πορεία φορτηγού πλοίου στο στενό της Μάγχης που είχε ως προορισμό την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σύμφωνα με το BBC, ενώ και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA μιλάει, επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι, για «κατάσχεση» ρωσικού φορτηγού πλοίου από τις γαλλικές Αρχές.  

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι το ρωσικό πλοίο είδε την πορεία του να ανακόπτεται, σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είπαν ότι έχει ανακατευθυνθεί στο βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.

«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων, που ονομάζεται “Baltic Leader” και μεταφέρει αυτοκίνητα, αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Μεταφέρθηκε σε γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν επί του παρόντος το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του “Baltic Leader” συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές», συνεχίζει ο αξιωματούχος.

Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά πάντως από την πλευρά της εξηγήσεις από τις γαλλικές Αρχές αναφορικά με την εν λόγω κατάσχεση, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube