Weather Icon

Ανακαλεί τα περί μη ένταξης στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρέσβης στο Λονδίνο

Ανακαλεί τα περί μη ένταξης στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρέσβης στο Λονδίνο

Παίρνει πίσω τη δήλωσή του για το ΝΑΤΟ ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Λονδίνο

Σε ανάκληση, ουσιαστικά, προηγούμενης δήλωσής του προχώρησε ο Ουκρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Βαντίμ Πριστάικο, ο οποίος νωρίτερα φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής της χώρας του στο ΝΑΤΟ «προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία».

Μιλώντας στο BBC και επιχειρώντας να διευκρινίσει το σχόλιό του, ο Πριστάικο σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει συνταγματική δέσμευση για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και ότι εξαρτάται από το ΝΑΤΟ το ίδιο κατά πόσον η χώρα θα γίνει αποδεκτή.
Νωρίτερα, ο Πριστάικο, μιλώντας και πάλι στο BBC, είχε περιγράψει την Ουκρανία ως διατεθειμένη να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, την κίνηση δηλαδή που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει casus belli.

«Ενδέχεται, κυρίως καθώς απειλούμαστε με αυτό τον τρόπο, εκβιαζόμαστε από αυτό και πιεζόμαστε να το πράξουμε» απάντησε ο Πριστάικο όταν ρωτήθηκε αν το Κίεβο μπορεί να αλλάξει τη στάση του σε ό,τι αφορά την ένταξή του στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά από το 2008 της έχει δοθεί η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα ενταχθεί στη Συμμαχία.

Ο Πούτιν εκτιμά ότι οι ενισχυόμενοι δεσμοί της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ ενδέχεται να καταστήσουν τη χώραμ περιοχή από όπου θα εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον της Ρωσίας. 

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube