Weather Icon

Αυτό που ζούμε στην Ουκρανία είναι κάτι μεγαλύτερο

Αυτό που ζούμε στην Ουκρανία είναι κάτι μεγαλύτερο

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό που ζούμε σήμερα στην Ουκρανία είναι κάτι μεγαλύτερο

Τις αδυναμίες της πολιτικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση με αφορμή την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η συμπεριφορά της Ρωσίας είναι προβλέψιμη. «Αυτό που ζούμε τώρα είναι κάτι μεγαλύτερο, που υπερβαίνει την Ουκρανία», είπε, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν άδραξε την ευκαιρία, για να διεκδικήσει εγγυήσεις ασφάλειας μέσω των δύο επιστολών του στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. “Στην ουσία διεκδικεί να επανέλθει το ΝΑΤΟ στα όρια του 1997”.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι στο κατά πόσο η Δύση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι εφεκτικές, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εγγυήσεων ασφάλειας της Ρωσίας με βάση την πρώτη και τη δεύτερη επιστολή».

Υπογράμμισε ότι «πάνω σε αυτό γίνεται όλη η ουσία, ήδη έχουμε δηλώσεις, ότι δεν μπορούμε να σου δώσουμε αυτό που ζητάς».

Ακόμη, σχολίασε ότι «είναι λάθος εμείς οι Έλληνες να παίρνουμε τη θέση με τη μια η την άλλη πλευρά. Όσο φίλη χώρα είναι η Ρωσία άλλο τόσο είναι και η Ουκρανία».

O γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolititcs.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube