REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 12 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΕΞ: Στη Βρέστη αύριο ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση «Gymnich»

ΥΠΕΞ: Στη Βρέστη αύριο ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση «Gymnich»

Στο επίκεντρο η «Στρατηγική Πυξίδα» της ΕΕ

Στη Βρέστη, μεταβαίνει αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich»).

Ειδικότερα, αύριο ο κ. Δένδιας, θα συμμετάσχει σε κοινό γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη «Στρατηγική Πυξίδα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο γεύμα εργασίας  θα παρουσιαστεί ένα αναθεωρημένο κείμενο, βασισμένο στις παρατηρήσεις και στις συζητήσεις μεταξύ των Κρατών-Μελών, οι οποίες είχαν λάβει χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Κατόπιν, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα  πραγματοποιηθεί  η πρώτη συνεδρίαση εργασίας με αντικείμενο συζήτησης την «Κατάσταση Ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη».

Την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα η δεύτερη συνεδρίαση με αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν, σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει  η Γαλλική Προεδρία με  αντικείμενο  συζήτησης τις σχέσεις  μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικανικής Ένωσης, ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριος 2022).

Στο εν λόγω γεύμα εργασίας αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Σενεγάλης και προέδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Μακί Σαλ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης  (African Union Commission), Μουσά Φακί Μαχαμάτ.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube