Weather Icon
Τουρκία 13 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Τα κοσμήματα του λαού κρυφοκοιτάζει ο «σουλτάνος» του πληθωρισμού και της ακρίβειας, Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκία: Τα κοσμήματα του λαού κρυφοκοιτάζει ο «σουλτάνος» του πληθωρισμού και της ακρίβειας, Ταγίπ Ερντογάν

Απόγνωση έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι ισχυρές φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να βάλει… χέρι στα κοσμήματα του λαού για να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑϊ, πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Νουρετίν Νεμπατί σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σκέψεις στην τουρκική κυβέρνηση να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο, καλώντας τον κόσμο να καταθέσει τα χρήματά του και τις λίρες του στις τράπεζες με αντάλλαγμα ομόλογο του Δημοσίου.

Περί… δανείου ο λόγος
Ο δήμαρχος της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, ο οποίος είναι φιλοκυβερνητικός, το έκανε πιο συγκεκριμένο σημειώνοντας ότι ο λαός μπορεί να παραδώσει τα κοσμήματα του σε μια θυρίδα του κράτους, να πάρει ένα ομόλογο και όποτε τα χρειάζεται, να τα «δανείζεται» και μετά να τα επιστρέφει.

«Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος «Μεγάλης Ενότητας», Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία απαντώντας για την ακρίβεια τόνισε ότι ο ίδιος δεν αγοράζει κρέας, αλλά όποτε θέλει να φάει, σφάζει ένα πρόβατο.

«Δεν πάω να αγοράσω κρέας από τον κρεοπώλη και δεν δίνω 100 λίρες. Σφάζω ένα πρόβατο ή δίνω εντολή να σφάξουν και μου φέρνουν κρέας. Ίσως να μην μπορούν όλοι οι πολίτες, αλλά εγώ αυτό κάνω», υπογράμμισε.

«Γονατίζει» από τον κορωνοϊό η Τουρκία
Σα να μην έφταναν αυτά, η γειτονική χώρα κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 77.722 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αρνητικό ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μειώσει τη σοβαρότητα της πανδημίας λόγω του χαμηλότερου ποσοστού νοσηλειών.

Βέβαια δεν ξέρουμε, δεδομένου του ότι είναι διορισμένος από τον Ερντογάν, αν θα πρέπει να τον πιστέψουμε…

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube