Weather Icon
Τουρκία 11 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Φοιτητής ιατρικής αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν θρησκευτικό bullying

Τουρκία: Φοιτητής ιατρικής αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν θρησκευτικό bullying

Ένας Τούρκος φοιτητής ιατρικής έβαλε τέλος στη ζωή του αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς το καταπιεστικό περιβάλλον στη φοιτητική εστία όπου διέμενε, η οποία διευθύνεται από μια θρησκευτική οργάνωση.

Στο βίντεο, ο 20χρονος Ενές Κάρα, δευτεροετής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Φιράτ λέει ότι αναγκάζεται να προσευχηθεί και να διαβάσει τα βιβλία που του υποδεικνύει η οργάνωση.

Λέει ότι είναι «πολύ κουρασμένος ψυχολογικά» και δεν μπορεί να αντέξει αυτό το περιβάλλον. Λέει επίσης ότι «έχει χάσει τον ενθουσιασμό του για τη ζωή» και ότι φοβάται να το πει στην οικογένειά του.

Ο φοιτητής άφησε ένα σημείωμα στο οποίο είπε ότι η θρησκευτική οργάνωση τον ανάγκαζε να προσευχηθεί και να παρακολουθήσει τα θρησκευτικά μαθήματα, αν και δεν ήταν μουσουλμάνος.

«Στον κοιτώνα που μένω, είναι υποχρεωτικό να προσεύχομαι, να παρακολουθώ θρησκευτικά μαθήματα και να διαβάζω τα βιβλία που δίνουν. Δεν είμαι μουσουλμάνος, η οικογένειά μου δεν το γνωρίζει αυτό, όταν είπα ότι ήθελα να φύγω από αυτό το μέρος, πήρα μια απάντηση: «όχι»», φέρεται να έγραψε στο σημείωμα αυτοκτονίας του.

https://www.youtube.com/watch?v=LNVT4K02yKk&ab_channel=Futbolik

Άλλοι ένοικοι της εστίας καθώς και φοιτητές είπαν ότι ο κοιτώνας ανήκει στην οργάνωση Nur.

Ο ανεπαρκής αριθμός εστιών στην Τουρκία ωθεί τους φοιτητές να βρουν στέγη σε κοιτώνες που συνδέονται με θρησκευτικές οργανώσει. Οι ειδικοί καλούν εδώ και χρόνια την κυβέρνηση να καταδικάσει τον τρόπο λειτουργίας των εστιών που διοικούνται από φανατικούς μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube