Weather Icon
Ιστορία , Τουρκία 21 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Έσκαψαν για θεμέλια, βρήκαν τάφους στο άλλοτε ελληνικό Αδραμύττιο

Τουρκία: Έσκαψαν για θεμέλια, βρήκαν τάφους στο άλλοτε ελληνικό Αδραμύττιο

Επρόκειτο να γίνει εργοτάξιο, όμως τελικά μετατράπηκε σε ανασκαφή. Στο Αδραμύττιο, σημερινό Edremit της Τουρκίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Μικράς Ασίας στην επαρχία Μπαλικεσίρ, εργάτες που έσκαβαν για τα θεμέλια εξοχικής κατοικίας έφεραν στο φως πίθους, σαρκοφάγους, τάφους και κεραμική της Ρωμαϊκής εποχής, που χρονολογήθηκαν στον 3ο, 4ο και 5ο αι. π.Χ.

Το Αδραμύττιο εξελληνίστηκε και γνώρισε ακμή κατά τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο. Κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς στα μέσα του 14ου αι., όμως διατηρούσε σημαντικό ελληνικό πληθυσμό μέχρι το 1922. Σήμερα είναι τουριστικό θέρετρο.

Μετά την απρόσμενη αρχαιολογική ανακάλυψη στο σημείο κλήθηκε ανασκαφική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ege, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκιουρκάν Πολάτ, ο οποίος ανασκάπτει και την αρχαία Άντανδρο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube