Weather Icon
Καζακστάν , Τουρκία 13 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία: Αντίδραση στην κοινή δήλωση 4 κομμάτων για το Καζακστάν

Τουρκία: Αντίδραση στην κοινή δήλωση 4 κομμάτων για το Καζακστάν

Αντίδραση στην κοινή δήλωση των τεσσάρων κομμάτων της Τουρκίας για το Καζακστάν: «Η στήριξή σας ισχύει ακόμα κι αν ο Ρώσος στρατιώτης έρθει στην Τουρκία;»

Το AKP, το MHP, το CHP και το Κόμμα IYI δημοσίευσαν κοινή δήλωση και δήλωσαν την υποστήριξή τους στην τρέχουσα κυβέρνηση σχετικά με τα γεγονότα στο Καζακστάν.

Ενώ αναφέρθηκε στο μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο Καζακστάν, ο ειδικός σε θέματα Ρωσίας, Aydın Sezer, επέκρινε τη κοινή δήλωση και υπενθύμισε ότι Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα μετά τις διαδηλώσεις στο Καζακστάν.

Ο Σεζέρ αντέδρασε γράφοντας στον λογαρισμό του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Να κλάψω ή να γελάσω, δεν ξέρω. Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Πρώτα απ’ όλα κρίμα για τον λαό του Καζακστάν, η δήλωση αυτή είνα ασέβεια στο λαό αυτόν. Δεύτερον, πήρατε θέση στο πλευρό της κυβέρνησης του Καζακστάν, που σημαίνει ότι συνταχθήκατε κι εσείς με τον Οργανισμό Συλλογικής Ασφάλειας. Ε τότε να γίνουμε κι εμείς μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας και σε παρόμοιες καταστάσεις να καλέσουμε και να έλθουν οι Ρώσοι στρατιώτες και στην Τουρκία».

Η  Κοινή Δήλωση των τεσσάρων κομμάτων της Τουρκίας

“Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο αδελφό κράτους του Καζακστάν τις τελευταίες ημέρες. Η σταθερότητα και η ηρεμία του Καζακστάν είναι τόσο σημαντική για εμάς όσο και η ειρήνη και η ηρεμία της χώρας μας.

Χαιρόμαστε που τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και η κατάσταση στη χώρα άρχισε να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, χάρη στην κοινή λογική του λαού του Καζακστάν και τη συνετή στάση της διοίκησης.

Ευχόμαστε το έλεος του Θεού στους αδελφούς μας Καζακστάν που έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα, τα συλλυπητήρια μας και την υπομονή μας στους θλιμμένους συγγενείς τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καταδικάζουμε τις πράξεις βίας που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και βλάπτουν περιουσίες.

Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Καζακστάν για περαιτέρω βελτίωση της ευημερίας και της ευημερίας των ανθρώπων.

Η Ηρωική Εθνοσυνέλευσή μας δεν θα ξεχάσει την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι αρχές του Καζακστάν κατά την προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Η Τουρκία, η οποία στέκεται στο πλευρό του Καζακστάν από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας του, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη για την ειρήνη και τη σταθερότητα του Καζακστάν, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή γενικότερα.”

Σημειώνεται ότι στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Καζακστάν, η αστυνομία σκότωσε 164 άτομα, ενώ συνελήφθησαν επίσης 8.000 διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube