Weather Icon
Ισραήλ , Κορωνοϊός - Covid-19 , Πρόσωπα 20 Ιανουαρίου 2022

Το Βραβείο Γένεσης απονεμήθηκε στον Άλμπερτ Μπουρλά

Το Βραβείο Γένεσης απονεμήθηκε στον Άλμπερτ Μπουρλά

19 Ιανουαρίου 2022

Το Βραβείο Γένεσης απονεμήθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

Την Τετάρτη, το Ίδρυμα Βραβείων Γένεσης ανακοίνωσε τον Δρ Albert Bourla, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, ως αποδέκτη του Βραβείου Γένεσης 2022. Ο Δρ Bourla έλαβε τον υψηλότερο αριθμό ψήφων σε μια παγκόσμια εκστρατεία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στην οποία 200.000 άνθρωποι σε 71 χώρες ψήφισαν στο διαδίκτυο. Η επιλογή των ψηφοφόρων εγκρίθηκε ομόφωνα από τους εννέα κριτές της Επιτροπής Επιλογής Βραβείων Γένεσης.

Η επιτροπή συνεχάρη τον Δρ Bourla για την ηγεσία του, την αποφασιστικότητά του και, πάνω απ ‘όλα, την προθυμία του να αναλάβει μεγάλα ρίσκα. Σε αντίθεση με τους διευθύνοντες συμβούλους των περισσότερων άλλων μεγάλων εταιρειών που εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων COVID-19, ο Δρ Bourla απέρριψε δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις των ΗΠΑ για να αποφύγει την κυβερνητική γραφειοκρατία και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων. Ως αποτέλεσμα, το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer ήταν έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ: μήνες αντί για χρόνια.

Η επιτροπή σημείωσε επίσης την υπερηφάνεια του Dr. Bourla για την εβραϊκή ταυτότητα και κληρονομιά του, τη δέσμευσή του στις εβραϊκές αξίες και την υποστήριξή του προς το κράτος του Ισραήλ.

Το ετήσιο Βραβείο Γένεσης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που ονομάστηκε “Εβραϊκό Νόμπελ” από το περιοδικό TIME, τιμά εξαιρετικά άτομα για τα εξαιρετικά επαγγελματικά τους επιτεύγματα, τη συμβολή τους στην ανθρωπότητα και τη δέσμευσή τους στις εβραϊκές αξίες. Ο Δρ Bourla γίνεται ο ένατος αποδέκτης του βραβείου Γένεσης. Ακολουθεί ο σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος Steven Spielberg, νικητής του βραβείου Genesis το 2021, και ο θρυλικός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Natan Sharansky, νικητής του βραβείου 2020.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρζογκ θα απονείμει το Βραβείο Γένεσης στον Δρ Μπούρλα σε τελετή στην Ιερουσαλήμ που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την παράδοση που καθιερώθηκε από τον πρώτο βραβευμένο Michael Bloomberg, όλοι οι νικητές του βραβείου Genesis επέλεξαν να παραιτηθούν από το χρηματικό βραβείο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Δρ Bourla ζήτησε από το Ίδρυμα Βραβείων Γένεσης να απονείμει το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε έργα που αποσκοπούν στη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην τραγωδία που υπέστη η Ελληνοεβραϊκή κοινότητα.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Δρ Bourla μεγάλωσε σε μια οικογένεια που βίωσε τη φρίκη του Ολοκαυτώματος από πρώτο χέρι. Οι γονείς του ήταν μεταξύ των 2.000 επιζώντων μιας κάποτε ακμάζουσας εβραϊκής κοινότητας 50.000 ανθρώπων, σχεδόν εντελώς αφανίστηκαν από τους Ναζί.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Δρ Albert Bourla στη διακεκριμένη οικογένεια των αποδεκτών του Βραβείου Genesis», δήλωσε ο Συνιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Βραβείου Γένεσης Stan Polovets. «Ο Δρ Bourla προσωποποιεί δύο από τις πιο θεμελιώδεις εβραϊκές αξίες: την αφοσίωση στην ιερότητα της ζωής και την αποκατάσταση του κόσμου. Και ενώ η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της, εκατομμύρια άνθρωποι είναι ζωντανοί και καλά χάρη σε αυτό που ο Δρ Bourla και η ομάδα του στην Pfizer έχουν καταφέρει.

Ο Δρ Albert Bourla δήλωσε: «Δεν είχα καμία πρόθεση να ζήσω μια δημόσια ζωή και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια μέρα θα μπορούσα να λάβω τη βαθιά τιμή του βραβείου Genesis και να σταθώ στο πλευρό των εξαιρετικών υποψήφιων συναδέλφων μου. Το δέχομαι ταπεινά και εξ ονόματος όλων των συναδέλφων μου της Pfizer που ανταποκρίθηκαν στο πιεστικό κάλεσμα της ιστορίας τα τελευταία δύο χρόνια και μαζί έθεσαν το τόξο της κοινής μας μοίρας. Μεγάλωσα σε μια εβραϊκή οικογένεια που πίστευε ότι ο καθένας μας ήταν τόσο ισχυρός όσο οι δεσμοί της κοινότητάς μας. και ότι όλοι καλούμαστε από τον Θεό να βελτιώσουμε τον κόσμο. Ανυπομονώ να είμαι στην Ιερουσαλήμ για να δεχτώ αυτή την τιμή αυτοπροσώπως, η οποία συμβολίζει τον θρίαμβο της επιστήμης και τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον μας.

Ανακοινώνοντας την επιλογή του Δρ Bourla, το Ίδρυμα Βραβείου Genesis υπογράμμισε την τεράστια συμβολή πολλών Εβραίων επιστημόνων, γιατρών και αξιωματούχων υγείας για να βοηθήσουν να σωθούν ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το Ίδρυμα υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή των ακόλουθων ατόμων:

  • Drew Weissman, καθηγητής έρευνας εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, του οποίου η ανακάλυψη μιας νέας πλατφόρμας mRNA τροποποιημένης με πυρήνα οδήγησε στη δημιουργία πρωτοποριακών εμβολίων mRNA
  • Mikael Dolsten, Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος της Pfizer, ο οποίος καθοδήγησε την ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer σε χρόνο ρεκόρ
  • Tal Zaks, επικεφαλής ιατρός της Moderna κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του επιτυχημένου εμβολίου mRNA 1273
  • Joanne Waldstreicher, Επικεφαλής Ιατρικός Λειτουργός της Johnson & Johnson, ο οποίος παρέδωσε με επιτυχία ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού COVID-19
  • Ακαδημαϊκός Αλεξάντερ Γκίντσμπεργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, ο οποίος ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik
  • Ανατόλι Άλτσταϊν, επικεφαλής επιστήμονας στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του εμβολίου Sputnik
  • Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία συντονίζει την αντιμετώπιση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ στην πανδημία
  • Ο Jeffrey Zients, Συντονιστής Αντιμετώπισης Του Κορονοϊού του Λευκού Οίκου, επιβλέπει την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ στην πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων.

Ο Πρόεδρος του Βραβείου Γένεσης Σταν Πολόβετς δήλωσε: «Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας, όχι μόνο για τον Δρ Μπούρλα, αλλά για ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα. Ένας τόσο μικρός λαός έχει τόσο υπέρμετρο αντίκτυπο σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια να σωθούν ζωές. »

Ο Polovets πρόσθεσε: «Ο Δρ Bourla είναι ένα λαμπρό αστέρι στον αστερισμό των εξαιρετικών Εβραίων επιστημόνων και γιατρών στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Ελπίζουμε ότι αυτοί οι εξαιρετικοί άνθρωποι και οι συνάδελφοί τους θα ενωθούν μαζί μας στην Ιερουσαλήμ για να ενωθούμε περαιτέρω στην κοινή μας αποφασιστικότητα να σώσουμε ζωές και να τιμήσουμε την κληρονομιά μας.

Από το Εβραϊκό Γραφείο Τύπου

Πίστωση φωτογραφιών: Ευγενική προσφορά του βραβείου Genesis Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube