Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , ΗΠΑ 17 Ιανουαρίου 2022

Το μυστήριο «Τζορτζ Τσούνης»

Το μυστήριο «Τζορτζ Τσούνης»

Καλά προετοιμασμένος ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται η έγκριση (ή μη) της τοποθέτησης του Τζορτζ Τσούνη ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που θα αποτελέσει πολιτικό διορισμό κατά το προηγούμενο του επίσης Ελληνοαμερικανού Μάικλ Σωτήρχου, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Τσούνης, που εφόσον έρθει στην Αθήνα θα βάλει… τέλος στη «βασιλεία» του Τζέφρι Πάιατ, εμφανίστηκε, όπως σημείωναν καλά ενημερωμένες πηγές, πολύ καλύτερα προετοιμασμένος σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχε διεκδικήσει να λάβει ξανά το αξίωμα του πρεσβευτή – τότε στη Νορβηγία.

Δεν λείπουν πάντως όσοι θεωρούν ότι η τοποθέτηση Τσούνη δεν αποτελεί το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Αθήνα, ενώ και κύκλοι της Ομογένειας είχαν προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Οι αισιόδοξοι όμως επιμένουν ότι η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και ο κ. Τσούνης ίσως αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube