Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία 28 Ιανουαρίου 2022

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ζελένσκι

Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον ομόλογό του στο Κίεβο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα,ενώ η Ουάσιγκτον ζήτησε και τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει επίσης πρόσθετη οικονομική βοήθεια για το Κίεβο λόγω της ρωσικής πίεσης, είπε ο Μπάιντεν και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης την υποστήριξή του στις συνομιλίες για το «σχήμα της Νορμανδίας»,ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Μπάιντεν για τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης. «Η Ουκρανία ευχαριστεί τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική τους βοήθεια. Επιπλέον, συζητήθηκαν επίσης «δυνατότητες οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος

Οι ΗΠΑ ζητούν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Για πρώτη φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με την Ουάσιγκτον να καλεί το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει την κρίση σε δημόσια συνεδρίαση λόγω της «ξεκάθαρης απειλής της Ρωσίας για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», όπως είπε  η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη ,Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube