Weather Icon
Video , Γαλλία , Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 18 Ιανουαρίου 2022

Τα Rafale σε εναέριο κρεσέντο με τιτίβισμα Μητσοτάκη! Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Τα Rafale σε εναέριο κρεσέντο με τιτίβισμα Μητσοτάκη! Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έρχονται στην Ελλάδα τα πρώτα έξι από τα συνολικά 24 Rafale

Οι γαλλκές ριπές θα προσγειωθούν στις 12:30 το μεσημέρι στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, μετά από πτήση περίπου δυόμισι ωρών από το Ιστρ της Γαλλίας.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχη στον αέρα βάζοντας ένα ισχυρότατο όπλο στην αμυντική της φαρέτρα και η Πολεμική Αεροπορία σταδιακά «αλλάζει πίστα».

Τα Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μιλίων, καθώς διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, λόγω των δύο κινητήρων, κάτι που εισάγεται για πρώτη φορά ως σύστημα σε μαχητικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαθέτουν επίσης ένα εξαιρετικά ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης και δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Από τη στιγμή που τα ελληνικά Rafale θα εισέλθουν στο FIR Αθηνών, ένα ζευγάρι αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετά φτερό-φτερό δίπλα στα δικινητήρια μαχητικά.

Το κόστος για την αγορά των 24 Rafale μαζί με τα όπλα, τα ανταλλακτικά και τα άλλα υλικά τους φτάνει στα 3,3 δισ. ευρώ.

Συνολικά 2,32 δισ. θα δαπανηθούν για τα πρώτα 18 Rafale (έξι καινούρια και τα άλλα 12 μεταχειρισμένα από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία) και τα όπλα τους, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για αγορά ακόμη έξι καινούριων μαχητικών αεροσκαφών Rafale, προϋπολογισμού 1.070 δισ. ευρώ.

Οι δυνατότητες των γαλλικών ριπών θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές ικανότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Θα μεταφέρουν τα ίδια όπλα αέρος-αέρος που φέρουν τα Mirage, δηλαδή τους πυραύλους MICA, αλλά σε μεγαλύτερους αριθμούς. Επιπλέον, μπορούν να μεταφέρουν το βλήμα Meteor, το οποίο έχει μεγαλύτερη ακτίνα απ’ ό,τι ο αμερικανικός πύραυλος Amraam.

Τα Rafale σε σχέση με τα F-16 υπερέχουν σε ακτίνα δράσης, χρόνο παραμονής άνωθεν της μάχης -αυτονομία δηλαδή-, ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου, ευελιξία και επιβιωσιμότητα.

«Εκεί που το F-16 σταματά, το Rafale συνεχίζει!»λένε οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Για την έλευση των νέων μαχητικών της Ελλάδας έστειλε μήνυμα και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έρχονται» ανέφερε λακωνικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναρτώντας βίντεο 29 δευτερολέπτων με τα Rafale σε εναέριο κρεσέντο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube