Weather Icon

Τα Rafale προσθέτουν άγχος στους Τούρκους πιλότους

Τα Rafale προσθέτουν άγχος στους Τούρκους πιλότους

Στέφανος Καραβίδας: Η Ελλάδα κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο! Τα Rafale προσθέτουν μεγάλο άγχος στους Τούρκους πιλότους.

Για την αλλαγή δεδομένων υπέρ της Ελλάδας με την προσθήκη των Rafale μίλησε ο Στέφανος Καραβίδας.

Τα Rafale σημαντοδοτούν σημαντική ποιοτική διαφορά στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Αυτή η αγορά, πέρα από το επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο, κάνει τη διαφορά και σε συμβολικό και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σαν Εθνική επέτειος η 19η Ιανουαρίου 2022! Ο κόσμος είχε ανάγκη. Εν αντιθέσει η είδηση είχε αρνητικό αντίκτυπο στην απέναντι πλευρά.

Με αυτήν την αγορά, οι Τούρκοι ιπτάμενοι θα έχουν μεγαλύτερο άγχος στις εισόδους στο Αιγαίο, αλλά και σε πιθανό σενάριο αντιπαράθεσης.

Επιτέλους αποτυπώνεται η διάθεση της Ελλάδας να φύγει μακρυά από ουτοπικές θεάσεις της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης και να επιστρέψει στον σκληρό ρεαλισμό.

Πρέπει να δείξουμε πλέον, ότι είμαστε άκαμπτοι. Πλέον έχουμε και τα Μέσα για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, αλλά και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όχι μόνο για το ελλαδικό κράτος, αλλά για το σύνολο της πατρίδας. Στην εξίσωση μπαίνει και η Κύπρος.

Η αγορά των Rafale σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16 σε Viper και την αγορά των φρεγατών, Belharra και την πιθανολογούμενη αγορά των κορβετών, Gowind, αυτό που έχει ως απότοκο, είναι η Ελλάδα να γίνει κλειδοκράτορας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βγαίνουμε από το Αιγαίο και επιτέλους μπαίνουμε δυνατά στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων όσο και στο Κυπριακό.

Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας στον Focus Fm στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube