REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 31 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση με τον Πούτιν προγραμματίζουν οι ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας

Συνάντηση με τον Πούτιν προγραμματίζουν οι ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας

Οι Γερμανοί βιομήχανοί δίνουν ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνησή τους και την Ε.Ε. και συναντιούνται με οτν Πούτιν

Οι ηγέτες της γερμανικής βιομηχανίας προγραμματίζουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής πολιτικής, στις αρχές Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Επιτροπής Ανατολικής Ευρώπης, ερωτηθείς αν σχεδιάζεται μια τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της επιχειρηματικής ένωσης και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε την επαφή αλλά δεν μπόρεσε να δώσει  ακριβή ημερομηνία

Το Bloomberg αναφέρει πάντως ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις 3 Μαρτίου. Αναφέρει επίσης ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας χονδρικής Metro. Δεν είναι γνωστοί άλλοι συμμετέχοντες, αν και η Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης έχει μεταξύ των μελών της βαριά ονόματα  από τη γερμανική βιομηχανία με διασυνδέσεις με τη Ρωσία, όπως η Volkswagen και η BASF.

Η Ανατολική Επιτροπή της Γερμανικής Οικονομικής Ένωσης διοργανώνει τακτικά συναντήσεις με τις 29 χώρες εταίρους της. Ωστόσο, η συνάντηση με τον Πούτιν την εποχή της σύγκρουσης στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προσελκύει φέτος ιδιαίτερη προσοχή.

Τα νέα της συνάντησης έρχονται σε μια περίοδο που οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι και πάλι στο τραπέζι. Στο επίκεντρο είναι κυρίως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ενώ γίνονται εκκλήσεις για ματαίωση της λειτουργίας του αγωγού, η Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης πιέζει να τεθεί σε λειτουργία, τονίζοντας τη σημασία του ρωσικού φυσικού αερίου για την ενεργειακή μετάβαση.

Πιο πρόσφατα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με επιχειρηματίες από την Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε αντιταχθεί στη συνάντηση λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube