REAL TIME |

Weather Icon
Κεντρική Ασία , Ρωσία , Τουρκία 7 Ιανουαρίου 2022

Στο Καζακστάν έγινε πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας

Στο Καζακστάν έγινε πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας

Η Ρωσία έκανε πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας στο Καζακστάν

Γράφει ο Yusuf Kaplan

Το Καζακστάν, η πιο ισχυρή χώρα των τουρκικών δημοκρατιών εκτός από την Τουρκία, αποσταθεροποιήθηκε. Ο κόσμος βγήκε ξαφνικά στους δρόμους, τα αγάλματα του Ναζαρμπάγιεφ, του αρχηγού της «σιδηράς γροθιάς» του Καζακστάν, καταστράφηκαν σε όλη τη χώρα!

Τα γεγονότα είναι ανατριχιαστικά: Μοιράζονται όπλα στους ανθρώπους με αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες στο Καζακστάν, τα σπίτια τους πυροβολούνται από τα παράθυρά τους!

Είναι όλα αυτά μια προσπάθεια υποκίνησης του λαού σε εξέγερση και μετά προετοιμασίας για πραξικόπημα ή ξένη επέμβαση;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Προφανώς, ο λόγος που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους είναι για να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση του φυσικού αερίου της κυβέρνησης και τα οικονομικά δεινά στη χώρα!

Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός λόγος που γίνονται όλα τα γεγονότα;

Ενώ έγραφα ότι μπορεί να είναι παραπλανητικό να δώσω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση βιαστικά, μπορούμε να βρούμε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση σε μια είδηση που μόλις δημοισιεύθηκε σε ένα πρακτορείο ειδήσεων: Η κυβέρνηση του Καζακστάν κάλεσε τη Ρωσία για βοήθεια! Ενώ αναμενόταν η παρέμβαση των ΗΠΑ, η Ρωσία βγήκε από το κουτί της Πανδώρας!

Γεγονός είναι ότι η αύξηση του φυσικού αερίου ήταν μια δικαιολογία, το έδαφος για την εισβολή στη χώρα από τους Ρώσους είχε ουσιαστικά προετοιμαστεί.

Δεν θα έπρεπε να είναι οι Ρώσοι αυτοί που προετοίμασαν τις διαδηλώσεις, μοίρασαν όπλα στον λαό, άνοιξαν πυρ από τα παράθυρά τους και τελικά υποχρέωσαν την κυβέρνηση του Καζακστάν να έλθουν «για να σώσουν το Καζακστάν από το χάος στο οποίο έχει περιέλθει»;!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΑΧΘΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ!

Οι όροι που έθεσαν οι Ρώσοι για να βοηθήσουν το Καζακστάν επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μου που μόλις αναφέρθηκαν και το γεγονός ότι η Ρωσία είναι τελικά η απεχθής ιμπεριαλιστική δύναμη πίσω από τα πάντα.

Ακολουθούν οι 4 όροι της Ρωσίας για να ανταποκρθούν στην έκκληση του Καζακστάν για βοήθεια:

  1. Αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας,
  2. Εκ νέου αποδοχή της Ρωσικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας,
  3. Να ανοίξει ο δρόμος για τη Ρωσία να ανοίξει νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα,
  4. Παροχή αυτονομίας στις ρωσικές μειονότητες του Καζακστάν.

Είναι απίστευτο! Η Ρωσία παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην Κεντρική Ασία! Αυτό είναι πλήγμα στην προσπάθεια της Τουρκίας να συσπειρώσει τον τουρκικό κόσμο!

LE MONDE: «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ…»

Η Le Monde, η αριστερή γαλλική εφημερίδα, γράφει ότι «η αναταραχή στο Καζακστάν σχεδιάστηκε ενάντια στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών».

Οι «αριστεροί» της Τουρκίας συνεχίζουν να φλυαρούν για ελευθερία, ουρές, κακουργήματα!

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών (TDT) πρέπει να απλώσει χείρα βοηθείας στο Καζακστάν! Το Καζακστάν θα έπρεπε να είχε καλέσει τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, όχι τη Ρωσία, για βοήθεια, είναι η σκέψη που έρχεται στο μυαλό του καθενός από την πρώτη στιγμή. Όμως η κατάσταση στο πεδίο δεν φαίνεται να είναι κατάλληλη για αυτό, και έτσι μπήκε η Ρωσία!

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την αναταραχή στο Καζακστάν: “Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων στο Καζακστάν, τονίζουμε τη σημασία που αποδίδουμε στην ειρήνη και τη σταθερότητα στο Καζακστάν και εκφράζουμε την ισχυρή μας αλληλεγγύη με τη χώρα-μέλος μας Καζακστάν.”

Αυτή η δήλωση δείχνει ότι ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών δεν έχει καμία δύναμη παρέμβασης. Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να αντισταθεί και να στριμώξει τη Ρωσία, αλλά αυτό θα ήταν σαν να λέμε αμήν σε μια προσευχή που δεν θα συμβεί.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ας φροντίσουμε το Καζακστάν και ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών να βγουν από αυτό το γεγονός με την ελάχιστη ζημιά και ας κάνουμε τις βαθιές στρατιωτικές, στρατηγικές και κυρίως πνευματικές / ιδεολογικές προετοιμασίες που δεν θα επιτρέψουν σε Ρωσία / ΗΠΑ και Κίνα / Αγγλία να ελέγχουν τις τουρκικές δημοκρατίες.

ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Νομίζω ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ενεργήσει από κοινού εδώ και πολύ καιρό. Οι εμπειρίες από αυτά που συνέβησαν κατά καιρούς, επιβεβαιώνουν αυτή την άποψη.

Πού στηρίζομαι και το λέω αυτό;

Σε αυτό: Τα σχοινιά τόσο του αμερικανικού όσο και του ρωσικού βαθέος κράτους βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Εβραίων. Θα με εξέπληττε η βλακεία όσων θα αποκαλούσαν ως συνωμοσία αυτό που έγραψα!

Όσοι πουν κάτι τέτοιο, είτε δεν έχουν ιδέα από το τι γίνεται στον κόσμο, είτε είναι πράκτορες των ξένων, είτε πάσχουν από επιστημονική τύφλωση!

Καθώς η Τουρκία δυναμώνει, οι Δυτικοί πανικοβάλλονται.

Καθώς η σφαίρα επιρροής της Τουρκίας διευρύνεται, οι Δυτικοί προσπαθούν να συλλάβουν και να αποτρέψουν την μεγάλη επιστροφή της Τουρκίας!

Οι Δυτικοί, οι Ρώσοι και η Κίνα αισθάνονται επίσης άβολα με την Τουρκία να δείχνει σημάδια να εμφανιστεί ξανά στη σκηνή της ιστορίας ως παγκόσμιος παίκτης!

Είδατε πώς το μέτωπο του κακού σφυρηλατεί απροσδόκητες συμμαχίες σε μια απροσδόκητη στιγμή, σωστά;

Γι’ αυτό το λέω ξεκάθαρα και ανοιχτά: Το πραξικόπημα έγινε εναντίον της Τουρκίας στο Καζακστάν!

Το κορυφαίο ιδρυτικό μυαλό του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών ήταν το Καζακστάν, αλλά το μυαλό, ο εγκέφαλος και η καρδιά πίσω από αυτήν την ιδέα, ήταν η Τουρκία. Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών ήταν ένα από τα πιο σημαντικά, ζωτικής σημασίας και στρατηγικά έργα που εφαρμόστηκαν το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Νόμιζα ότι θα τον μπλοκάρουν κάπως, ότι θα βάλουν εμπόδια να τον σταματήσουν.

Ακόμα και η ιδέα αυτής της οργάνωσης ήταν υπέροχη, πολύ όμορφη. Μπορεί να χρειαζόταν άλλη μια άνοιξη για να εφαρμοστεί, αλλά άγιζε τον κόπο.

Ο Μπροντέλ δεν είχε πει χωρίς λόγο το  «Οι Τούρκοι, τα χαμένα παιδιά της ιστορίας».

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι τουρκικές δημοκρατίες απαλλάχθηκαν από τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους. Αλλά μόνο στα λόγια, όχι στην πράξη.

Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι έγραψαν την ιστορία της Ασίας και της Ευρώπης για χίλια χρόνια αφότου έγιναν μουσουλμάνοι. Εμείς αναπτύξαμε το σχέδιο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, και οι άλλες τουρκικές δημοκρατίες υπέγραψαν επίσης αυτό το σχέδιο, εμπιστευόμενες εμάς.

Αλλά το ξέρουμε καλά: οι τουρκικές δημοκρατίες βρίσκονται ακόμα υπό την κατοχή της Ρωσίας, ντε φάκτο!

Μόνο εμείς μπορούμε να αποκόψουμε αυτούς των τουρκικών δημοκρατιών τους δεσμούς με τη Ρωσία.

Και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Ας είμαστε έτοιμοι.

Σημείωση: Το άρθρο, αυτό, που υπογράφει ο Yusuf Kaplan, ένας από τους “ιδεολόγους” που εμπνέει και εμπνέεται από τον Ερντογάν, είναι χαρακτηριστικό των στόχων που έχει η Τουρκία να ηγεμονεύσει στον λεγόμενο “τουρκικό κόσμο”.

Πηγή: yenisafak.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube