Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 31 Ιανουαρίου 2022

Στην Ουκρανία την Πέμπτη ο Ερντογάν – Ποια μηνύματα θα μεταφέρει στον Ζελένσκι

Στην Ουκρανία την Πέμπτη ο Ερντογάν – Ποια μηνύματα θα μεταφέρει στον Ζελένσκι

Ο Ερντογάν θα μεταφέρει μηνύματα στον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Πέμπτη, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια ύφεσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, όπως ανέφερε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.

Η Άγκυρα διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, ωστόσο βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Μόσχα για τις εσωτερικές εξελίξεις σε Συρία και Λιβύη, ενώ, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση από τη Ρωσία της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, το 2014.

Παρά τη συνεργασία με τη Μόσχα στα πεδία της άμυνας και της ενέργειας, η Τουρκία έχει παράσχει στην Ουκρανία σύγχρονα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.

“Ο Ερντογάν θα μεταφέρει μηνύματα στον Ζελένσκι υπέρ της διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή και της αποφυγής μιας αύξησης της έντασης, πόσο μάλλον μιας θερμής, ένοπλης διαμάχης”, τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υπάρχουν επίσης σχέδια ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι οποίοι διεξάγονται μεταξύ 4ης και 20ής Φεβρουαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει ότι δεν θα ήταν σοφό από πλευράς Ρωσίας να επιτεθεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα του θα έκανε ό,τι προβλέπεται από την ιδιότητά της ως μέλος του NATO.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube