REAL TIME |

Weather Icon

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία εργαλειοποιεί την ορθόδοξη ταυτότητα για την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία εργαλειοποιεί την ορθόδοξη ταυτότητα για την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων

Οι ΗΠΑ ανησυχούν από την δημιουργία Εξαρχιών από το Πατριαρχείο Μόσχας

Για κακόβουλη εργαλειοποίηση της ορθόδοξης ταυτότητας, με στόχο την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων, κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Ρωσία.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων, υποστηρίζοντας ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες και τους ηγέτες τους και υπονομεύοντας συγχρόνως άλλες».

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην προώθηση και στην προστασία των θρησκευτικών ελευθερίων.

«Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ή των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Τα άτομα θα πρέπει να είναι ελεύθερα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς εκφράζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης αυτής από ξένες κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube