Weather Icon
Καζακστάν , Ρωσία , Τουρκία 10 Ιανουαρίου 2022

Στα πράσα πιάστηκε ο Τσαβούσογλου – Χέρι-χέρι με τον αρχιμαφιόζο του Καζακστάν

Στα πράσα πιάστηκε ο Τσαβούσογλου – Χέρι-χέρι με τον αρχιμαφιόζο του Καζακστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε φωτογραφία με τον “Άγριο Arman”, τον αρχιμαφιόζο από το Καζακστάν, που συνελήφθη για τα επειδόδια στη χώρα του

Ο Arman Dzhumageldiev, που είναι γνωστός στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος ως ‘Άγριος Arman’, συνελήφθη από τις αρχές του Καζακστάν. Ανακοινώθηκε ότι η σύλληψή του έχει σχέση με τις διαδηλώσεις και την εξέγερση και ότι ο αρχιμαφιόζος ήταν πίσω από αυτές.

Μετά τη σύλληψή του, άρχισαν να ερευνώνται οι σχέσεις του αρχιμαφιόζου στην Τουρκία, όπου επίσης είχε… δραστηριότητα.

Kazakistan

Με βάση δημοσίευμα του Serbestiyet, ο Dzhumageldiev αναχώρησε από την Τουρκία και έφθασε στο Καζακστάν, με την έναρξη των διαδηλώσεων.

Το βίντεο με την συμμετοχή του ‘Άγριου Arman’ στις διαδηλώσεις, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σε λογαριασμό που απηχεί εμφανώς τις απόψιε ςητς Μόσχας και του Πούτιν:

Σημειωτέον ότι αμέσως μετά κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του “Άγριου Arman” με τους Τούρκους παρακρατικούς αρχιμαφιόζους Alaattin Çakıcı και Sedat Peker, αλλά και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Dzhumageldiev

Σημειώνεται ότι ο Σεντάτ Πέκερ πέρσι είχε πει σε ένα από τα βίντεό του, ότι ο Dzhumageldiev, κατ’ εντολή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Mehmet Ağar, είχε στείλει στην Τουρκία έναν εκτελεστή από τη συμμορία του, τον Salifov, που είχε το… υποκοριστικό  Guli, για να σκοτώσει τον Καζάκο επιχειρηματία, Mübariz Mansimov, ιδιοκτήτη του Palmali Holding.

peker

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube