Weather Icon

Ρωσο – Ουκρανικά και Ελληνο – Τουρκικά

Ρωσο – Ουκρανικά και Ελληνο – Τουρκικά

Ο κοινός παρονομαστής στα ελληνοτουρκικά και τις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ

Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος

Τα ελληνοτουρκικά και οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Θυμίζουν την παλαιά ειρωνία «μπαμ ηκούσθη στον αέρα πλην τα βόλια πήγαν πέρα».

Δημιουργούν θόρυβο που σκεπάζει τις διαφωνίες και προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει, φόβο στο κοινό. Θέλουν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δεν θα αναμιχθούν σε πόλεμο για την Ουκρανία. Οπότε είχαν ανοίξει από καιρό οι πόρτες για τους Ρώσους.

Αλλά αυτοί σιωπηλοί και «μυστηριώδεις», όπως τους θέλει η δυτική φιλολογία, όταν αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις, δεν κουνήθηκαν.

Όποιος έχει μάτια βλέπει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ αλλά πρέπει να δικαιολογηθούν διάφορα άλλα πχ ο -περαιτέρω- διαμελισμός της Ουκρανίας.

Τα ίδια με τα ελληνοτουρκικά. Υποστηρίζω ότι δεν θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος για λόγους που έχω ήδη αναλύσει πολλάκις.

Ο βασικός είναι ότι ο Ερντογάν ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει την, κατά βάση, φιλοδυτική, πολιτική του.

Τα ραφάλ είναι αφορμή για -χρήσιμους- πανηγυρισμούς εκτόνωσης του κόσμου.

Αν, όμως, κάποιοι υπολογίζουν ότι θα αποκτήσουν «ευχέρεια πολιτικών κινήσεων» επειδή αποκτήσαμε, λέει, στρατιωτική υπεροπλία, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube