Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 19 Ιανουαρίου 2022

Ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση επιδιώκει ο Erdogan – «Στενή επαφή και με τους Ρώσους»

Ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση επιδιώκει ο Erdogan – «Στενή επαφή και με τους Ρώσους»

Ετοιμάζει ταξίδι στην Ουκρανία ο Ερντογάν

Ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση επιδιώκει να αναλάβει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εν μέσω έντονων φόβων για νέα ρωσική εισβολή.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Erdogan αποκάλυψε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί -σε λίγες εβδομάδες- την Ουκρανία προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.

«Ταυτόχρονα, θα είμαστε σε στενή επαφή με τους Ρώσους για να αποφύγουμε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια που θα έχει σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Ibrahim Kalin, ο οποίος επισήμανε παράλληλα ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε και τους δύο ηγέτες να έρθουν στην Τουρκία και να συναντηθούν για να επιλύσουν τα προβλήματα και τις διαφορές μεταξύ τους.
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να παίξει οποιονδήποτε ρόλο μπορεί να παίξει για να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Το κάνουμε αυτό τόσο ως φίλος της Ρωσίας και της Ουκρανίας όσο και ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ» είπε ο εκπρόσωπος του Erdogan.

«Δεν είναι ρεαλιστική η εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία»

Εν τω μεταξύ, μόλις χθες (18/1/2022), ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η προοπτική μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν είναι ρεαλιστική.
«Δεν θεωρώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση γιατί η Ουκρανία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Η Ουκρανία είναι μια ισχυρή χώρα», δήλωσε o Erdogan και συμπλήρωσε «για να κάνει η Ρωσία αυτό το βήμα, θα έπρεπε να αναθεωρήσει την κατάσταση σε όλο τον κόσμο και τη δική της».
Παράλληλα, ο Erdogan είπε πως η περιοχή δεν μπορεί να δεχθεί ένα νέο πόλεμο και πως μια τέτοια κίνηση «δεν θα είναι σωστή».
«Βέβαια, πρέπει να θέσουμε αυτά τα θέματα στο τραπέζι με τον Putin και να τα συζητήσουμε» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube