REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 19 Ιανουαρίου 2022

Πρόταση από τις ΗΠΑ για το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού

Πρόταση από τις ΗΠΑ για το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού

Στην επιστολή τονίζεται ότι το πλοίο που προτείνεται από το αμερικανικό ναυτικό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο ως προς τον σχεδιασμό του. Γι’ αυτό προσφέρει εκ νέου την Hellenic Future Frigate (HF2), σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η διαμόρφωση μπορεί να ακολουθήσει τις απαιτήσεις του Π.Ν. για τη νέα κορβέτα. Οι Αμερικανοί προσφέρουν ναυπήγηση στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι θα γίνει και μεταφορά τεχνογνωσίας. Σε αυτή την περίπτωση, τονίζεται στη LOA, τα ελληνικά ναυπηγεία θα μπορούν να υποστηρίξουν τον Εκτο Στόλο, ενώ ανοίγει και η πόρτα για συμμετοχή στο πρόγραμμα των πλοίων κλάσης Constellation του αμερικανικού ναυτικού στο μέλλον.

Δεδομένων και των πρόσφατων συζητήσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Π.Ν. για την πιθανότητα παραχώρησης τεσσάρων αμερικανικών πλοίων τύπου LCS τα οποία αποσύρονται ή θα αποσυρθούν τα επόμενα χρόνια, πρακτικά οι Αμερικανοί προχωρούν σε μια πρόταση η οποία απαντάει στις ποσοτικές ανάγκες του Ναυτικού. Με τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων ΜΕΚΟ, την παραχώρηση τεσσάρων LCS και δύο HF2, πρακτικά οι Αμερικανοί εξασφαλίζουν για το Π.Ν. 10 πλοία σε μια τιμή μεταξύ 2-2,5 δισ. Οι συζητήσεις, βεβαίως, συνεχίζονται, καθώς το πρόγραμμα των κορβετών εξακολουθεί να εκκρεμεί, με ανταγωνιστές, πέρα από τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ολλανδούς.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube