Weather Icon
Καζακστάν 11 Ιανουαρίου 2022

Πρόεδρος του Καζακστάν Τοκάγιεφ: Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας θα αποσυρθούν

Πρόεδρος του Καζακστάν Τοκάγιεφ: Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας θα αποσυρθούν

Αποσύρονται από το Καζακστάν οι δυνάμεις του “ρωσικού ΝΑΤΟ”

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kasım Cömert Tokayev δήλωσε: “Το Ειρηνευτικό Σώμα του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας, του επωνομαζόμενου ρωσικό ΝΑΤΟ”, CSTO θα αρχίσει να εγκαταλείπει το Καζακστάν σταδιακά σε 2 ημέρες, η διαδικασία αποχώρησης θα είναι το πολύ 10 ημέρες”.

Ο πρόεδρος Kasım Cömert Tokayev έκανε νέα δήλωση στο Καζακστάν, όπου οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν λόγω των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων μετατράπηκαν σε βίαια γεγονότα, αλλά η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα νέα του Sputnik: Ο Τοκάγιεφ ανακοίνωσε ότι η αποστολή των ειρηνευτικών δυνάμεων του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), που στάλθηκαν κατόπιν αιτήματός του, έχει ολοκληρωθεί, ότι θα αρχίσουν σταδιακά να εγκαταλείπουν τη χώρα εντός 2 ημερών και ότι η περίοδος αποχώρησης θα είναι το πολύ 10 ημέρες.

“Υπήρχε κίνδυνος να χάσουμε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο στην Αλμάτι”

Υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά το λόγο για τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή ειρηνευτικών δυνάμεων από τον CSTO, ο Τοκάγιεφ είπε σε δήλωση προς τους βουλευτές:

“Το σχέδιο επίθεσης στο Καζακστάν είχε πολλές διαφορετικές πλευρές… Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει εντελώς τον έλεγχο στο Αλμάτι”.

Σημειώνεται ότι μετά τις διαδηλώσεις, ο Τοκάγιεφ απέλυσε την κυβέρνηση και μετά τον κίνδυνο μεταροπής των διαδηλώσεων σε ένοπλη εξέγερση, ζήτησε βοήθεια από τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, του οποίου είναι μέλη η Ρωσία, η Κιργιζία, το Τατζικιστάν, η Λευκορωσία και η Αρμενία.

Πηγή: cumhuriyet.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube