REAL TIME |

Weather Icon
Καζακστάν , Κεντρική Ασία , Ρωσία 11 Ιανουαρίου 2022

Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε «επαναστάσεις» εντός των πρώην σοβιετικών χωρών

Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε «επαναστάσεις» εντός των πρώην σοβιετικών χωρών

Ο Πούτιν βάζει τους όρους του: Μην ακουμπάτε τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η στρατιωτική βοήθεια της Μόσχας για την αντιμετώπιση των ταραχών στο Καζακστάν θα παραμείνει στη χώρα της Κεντρικής Ασίας μόνο για «περιορισμένη» περίοδο. «… Θέλω να το τονίσω αυτό, για περιορισμένο χρονικό διάστημα», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης ηγετών από πρώην σοβιετικές χώρες. 

Το Καζακστάν και πρώην μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκεται ακόμα σε αναταραχή στον απόηχο της άνευ προηγουμένου κρίσης που ξέσπασε νωρίτερα αυτό το μήνα εν μέσω διαμαρτυριών για την αύξηση της τιμής των καυσίμων στα δυτικά της χώρας. Δεκάδες θεωρείται ότι έχασαν τη ζωή τους και το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδόν 8.000 άνθρωποι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Πούτιν είπε ότι ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) έστειλε στρατεύματα μετά από αίτημα του προέδρου του Καζακστάν επειδή η χώρα αντιμετώπιζε «την επίθεση της διεθνούς τρομοκρατίας». 

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι ο CSTO είχε στείλει 2.030 στρατιώτες.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων από πρώην σοβιετικές χώρες είχε στείλει ένα μήνυμα ότι οι ηγέτες εκεί δεν θα επιτρέψουν να ξεσπάσουν «επαναστάσεις» εντός των πρώην σοβιετικών χωρών. 

«Τα μέτρα που έλαβε ο CSTO κατέστησαν σαφές ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο σπίτι μας και να εφαρμόσουμε τα λεγόμενα σενάρια έγχρωμης επανάστασης», πρόσθεσε ο Πούτιν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube