Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 9 Ιανουαρίου 2022

Περί «αφομοίωσης» και άλλων ζιζανίων!

Περί «αφομοίωσης» και άλλων ζιζανίων!

του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Στην Ελλάδα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η «αφομοίωση» είναι “ante portas”, εύκολη, στοχευμένη και αναμενόμενη. Είναι η μαγική λέξη που θα λύσει το πρόβλημα με τις εκατοντάδες χιλιάδες Αφροασιάτες μουσουλμάνους μετανάστες που ήρθαν και θα συνεχίσουν να έρχονται για να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ακόμα και η συντηρητική «ΕΣΤΙΑ» συμπαρατάσσεται πλέον με την «Μέινστριμ» δημοσιογραφία εκπέμποντας αισιοδοξία – με «οσμή προπαγάνδας» – για την διαχρονική «αφομοιωτική δύναμη» του Ελληνισμού (*). Το είπε άλλωστε, όπως γράφει ο διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ Μανώλης Κοττάκης, και «ο αριστερός Νικόλαος Σβορῶνος» (sic).

Πόσο ατυχές, ανιστόρητο και άσχετο παράδειγμα για τον σπουδαίο ιστορικό Σβορώνο από έναν «σοβαρό δημοσιογράφο» που έβγαλε τα συμπεράσματά του επειδή κάνοντας μια βόλτα από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι το Μοναστηράκι και τη Μητροπόλεως άκουσε κάπου ελληνικά τραγούδια «τοῦ χθές στά χείλη νέων παιδιῶν τοῦ παρόντος»! Ευτυχώς δεν έβαλε μέσα στην περιοδεία του Κολωνάκι, Φιλοθέη και Ψυχικό! Αλήθεια, τι θα έλεγε για μια βόλτα πεζή από Ομόνοια μέχρι Κάτω Πατήσια, μέσω Σωκράτους, Αγίου Παντελεήμονα, Ιουλιανού, Αχαρνών και πλατείας Βικτωρίας; Εκεί όπου η «δυναμική αφομοίωσης» του Ελληνισμού χάθηκε, ενώ ούτε τραγούδια θ’ ακούσει, μια και οι «ωραίοι Έλληνες» του κου Κοττάκη είναι ήδη μειονότητα και απειλούνται με εξαφάνιση.

Πλέον σύσσωμο το ελληνικό κατεστημένο δεν κρύβεται δείχνοντας για πολλοστή φορά την επιείκεια, ανοχή έως και συγκάλυψη της παραβατικότητας όπως αυτή των εκατοντάδων Πακιστανών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος. Εδώ και μέρες τα ΜΜΕ των ελίτ και οι φορείς του πολυπολιτισμού και της ισλαμοφιλίας βάλθηκαν εν συγχορδία να μας πείσουν ότι δεν συμβαίνει δα και κάτι το ιδιαίτερο που η Αθήνα που γνωρίζαμε συνεχώς «χάνει έδαφος», σιωπηλά, συστηματικά και σχεδόν αδιάφορα από τηνπλειοψηφία του αθηναϊκού «πληθυσμού».

ΥΓ. Όσο για τα περίφημα πρόστιμα στους εορτάζοντες Πακιστανούς του Συντάγματος του κου Θεοδωρικάκου, «που σέβονται τη λέξη «Γιουνάν», μόνο κλαυσίγελο προκαλούν. Εξάλλου την απάντηση σε αυτό δίνει μια από τις πιο σκληρές καθεστωτικές νεοφιλελεύθερες φωνές της δημοσιογραφίας, ο Στέφανος Κασιμάτης: «Στο κάτω-κάτω, μήπως πρόκειται να πληρωθούν ποτέ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν;» («ΤΑ ΝΕΑ, 8-9/1/2022)

(*) Μανώλης Κοττάκης, «Οἱ κλειδοκράτορες τῆς πόλεως», 5-1-2022.

Πηγή: Άρδην

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube